Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/23/starshoklasniki-dolinskoi-gimnazii-doluchilis-do-proektu-stan-studentom-na-odin-den-.htm
новини, 23 листопада 2018

Старшокласники Долинської гімназії долучились до проекту «Стань студентом на один день»


Обираючи професію, молодьдосить часто почуває себе невпевнено, боїться помилитися і прийняти неправильне рішення. Багато хто з них взагалі не уявляє собі ким бути, куди піти вчитися. Для того, щоб учні змогли свідомо підійти до вибору майбутньої професії, навчального закладу та практично перевірити свій вибір, дізнатися про студентське життя Кіровоградський обласний центр зайнятості продовжує реалізацію профорієнтаційного проекту «Стань студентом на один день», повідомляє відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості. 


Кропивницький коледж механізації сільського господарства, один із найстаріших навчальних закладів області, учора, 21 листопада, радо відкрив двері учнямКЗ «НВК «Долинська гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 Долинської районної ради», які на один день стали його «студентами». Переступивши поріг коледжу, старшокласники відразу поринули у вир студентського життя. Відвідали практичні, лабораторні заняття, майстер-класи. Поспілкувалися зі студентами коледжу, скуштували обід у студентській їдальні.


Інна Новікова, заступник директора з виховної роботи, показала навчальні кабінети, актову та спортивну зали, бібліотеку, їдальню. Розповіла школярам про історію навчального закладу, особливості навчання, проходження практики та працевлаштування.

 

Завідувачі відділень разом зі своїми викладачами допомагали учням відчути себе справжніми студентами. Цікавим і пізнавальним виявилося судове засідання, яке разом зі студентами спеціальності «Правознавство» підготувала Оксана Кормаш.Учні гімназії не лише побачили порядок розгляду справи (стягнення аліментів) в суді,але самі сталийого учасниками, отримавширолі судового розпорядника та свідків.Всі були згодні з тим, що така форма практичних занять допомагає студентам відчути справжній дух юриспруденції, смак майбутньої професії.


Хлопці, які виявили бажання стати «студентами» відділення механізації сільського господарства, також дізналися багато цікавого. «Велика увага на відділенні приділяється практичному навчанню, воно є обов’язковою і невід’ємною складовою процесу підготовки спеціалістів у навчальному закладі»,– зазначив Микола Черепенко, завідувач відділення. Відвідавши кабінети спецдисциплін, лабораторії, майстерні,вони переконалися, що студенти коледжу отримують необхідніпрактичні вміння і навички, набувають корисний досвід у виконанні виробничих завдань.Крім спеціальності вони можуть отримати робітничі професії: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А1», водій автотранспортних засобів категорії «В», «С», слюсар з ремонту автомобілів, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування.


Не встигли учні гімназії озирнутися, як пройшов день їхнього «студентства». Ніхто з них не пожалкував, що взяв участь у проекті «Стань студентом на один день». Усі отримали масу задоволення.


Ми переконані, що участь у даномупроекті допоможе молодим людям у виборісправи свого життя!


      


1256Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: