Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/09/na-kirovogradschini-vidkrili-onovleni-fapi.htm
новини, 9 листопада 2018

На Кіровоградщині відкрили оновлені ФАПи


Справжньою окрасою сіл Червонокостянтинівки і Баштиного стали заклади первинної ланки медицини після капітальних ремонтів. Відтепер місцеві жителі зможуть отримувати медичні послуги у комфортних, затишних, теплих приміщеннях.


Останні роки проблем у місцевих медиків вистачало – бюджет Червонокостянтинівської сільської ради складно назвати самодостатнім, коштів на підтримку закладів соціальної сфери постійно не вистачало. В будинках, де розміщені фельдшерсько-акушерські пункти, ремонти не здійснювались, тож приміщення почали поступово руйнуватися, адже з часу їх будівництва пройшло понад 40 років - повідомляє petrovo.kr-admin.gov.ua


В контексті медичної реформи керівники району Сергій Завалій і Тамара Сакара виробили спільну позицію – зберегти мережу всіх існуючих ФАПів та лікарських амбулаторій і щороку поступово перетворювати їх в сучасні медичні заклади. Так, першим таким в районі став Богданівський ФАП, вже майже завершені роботи в Луганській, Іскрівській лікарських амбулаторіях, проводиться капітальний ремонт в Козацькому ФАПі, в інших проводяться поточні ремонти.


В липні 2018 року були розпочаті капітальні ремонти в Червонокостянтинівському ФАПі за кошти районного бюджету (370,0 тис.грн) та ПрАТ «ЦГЗК» в рамках Угоди про соціально-економічного партнерства (300,0 тис.грн). В той же період капітальні ремонти розпочалися і в ФАПі села Баштиного за кошти районного бюджету (380,0 тис.грн і кошти Червонокостянтинівської сільської ради (71,0 тис.грн). В жовтні 2018 року роботи по обох об’єктах були завершені.


Сьогодні, 08 листопада 2018 року, привітати з відкриттям оновлених фельдшерсько-акушерських пунктів жителів Червонокостянтинівки та Баштиного завітали голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара, перший заступник голови РДА Тетяна Панета, директор комунального некомерційного підприємства «Петрівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Геннадій Кім, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Геннадій Горбанець.


Виступаючи перед громадою, Сергій Завалій і Тамара Сакара зазначали, що й надалі будуть надавати підтримку розвитку медицини і дбати про добробут і благополуччя петрівчан. Вони дякували за співпрацю депутатам місцевих рад, сільському голові та надійному соціальному партнеру – ПрАТ «ЦГЗК», в особі генерального директора Дмитра Шевчика. Очільники району підкреслили – спільними зусиллями вдається робити все більше й більше гарних справ.


Зустрічали гостей пишним короваєм, а також вітали своїх односельчан з гарною подією і Червонокостянтинівський сільський голова Наталія Канатенко, депутати районної ради Олег Корінь, Катерина Галуган, інші активні й небайдужі жителі Червонокостянтинівської громади.


 Завідувачки ФАПів Надія Пилипчук і Тетяна Лавріненко запросили гостей оглянути оновлені приміщення, в яких відтепер приємно працювати і приймати відвідувачів.


В жодне порівняння ці умови не йдуть з тим, що тут було раніше. Я дуже задоволена і дякую всім, хто допоміг відремонтувати це приміщення. Дуже багато людей навіть не вірили, що це можливо. - ділиться враженнями завідувачка ФАПу с. Баштиного Тетяна Лавріненко.


Слід відмітити, що і медичні працівники, і жителі громади доклали багато зусиль аби довести до ладу територію біля медичних закладів. Тепер тут облаштовані клумби, висаджені дерева, для зручності людей встановлені лавочки, укладені доріжки.


Насамкінець зустрічі з громадою Червонокостянтинівської сільської ради очільники району Сергій Завалій і Тамара Сакара завірили, що такі позитивні зміни в районі продовжуватимуться, побажали громаді подальшого розвитку й процвітання та пообіцяли й надалі підтримувати їхні ініціативи.



             

1423Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: