Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/07/20/derzhprodspozhivsluzhba-zabezpechue-zdiisnennja-zahodiv-kontrolju-u-sferi-zahistu-spozhivachiv-v-oblasti.htm
новини, 20 липня 2018

Держпродспоживслужба забезпечує здійснення заходів контролю у сфері захисту споживачів в області


Про забезпечення реалізації механізмів захисту прав споживачів у першому півріччі поточного року на нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації С.В. Лобанової проінформувала начальник управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області В.О.Сухопарова. Заходи контролю за дотриманням законодавства в зазначеній сфері здійснювалися в містах і районах області.


За результатами планових перевірок суб’єктів господарювання найбільшу кількість порушень зафіксовано в м.Олександрії (15 порушень під час трьох перевірок), м.Кропивницькому (три - в ході однієї перевірки), Олександрівському районі (11 - під час чотирьох перевірок) та м.Знам’янці (19 - під час 10 перевірок). Сфери діяльності суб’єктів господарювання – засоби стільникового зв’язку (ТОВ «Мобіжук», ФОП Красавін А.С.), будматеріали (ФОП Будженко О.М.), продукція сантехнічна (ФОП Щерба М.Ю.) та косметична (ТОВ «Дніпродзержинська фармацевтична компанія»), побутова техніка (ФОП Кондратьєв О.В.).


У дев’ятьох господарюючих суб’єктів виявлено порушення під час проведення 32 позапланових заходів контролю. Ці заходи стосувалися реалізації неякісної непродовольчої продукції в м.Кропивницькому. Порушення зафіксовано у сімох суб’єктів господарювання за результатами 21 перевірки, послуг теплопостачання у м.Світловодську - порушення у 1 суб’єкта господарювання за результатами 5 перевірок, послуги автостоянки в м.Олександрії - порушення у 1 суб’єкта господарювання за результатами 2 перевірок.


Протягом І півріччя поточного року управління захисту споживачів розглянуло 130 письмових звернень громадян, майже половина з яких (57) надійшла від мешканців м.Кропивницький.


Фахівці у сфері ринкового та метрологічного нагляду Держпродспоживслужби області здійснили 39 планових перевірок характеристик продукції, 20 з яких відбулися в м.Кропивницький, 13 – в м.Олександрія, 3 – в смт Новгородка. За їх результатами найбільшу кількість порушень встановлено у суб’єктів господарювання смт Новгородка – 7, м.Олександрія – 6, м.Кропивницький – 3. Штрафні санкції за недопуск до перевірки застосовувалися двічі в м.Олександрія та один раз в смт Новгородка.


З метою підвищення інформаційної обізнаності у сфері захисту прав споживачів управління захисту споживачів планує провести навчальні семінари для суб’єктів господарювання.


797Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: