Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/06/novozbudovanu-dorogu-v-obhid-znam-janki-pereviriv-ochilnik-ukravtodoru.htm
новини, 6 червня 2018

Новозбудовану дорогу в обхід Знам’янки перевірив очільник Укравтодору


Водії вже тривалий час користуються новою дорогою в обхід Знам’янки. Її появи мешканці міста та області чекали кілька десятків років та лише цьогоріч її добудували. Очільник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак прибув на Кіровоградщину з робочим візитом аби на власні очі переконатися, що кошти використовуються за призначенням та якісно - повідомляє Прес-служба САД у Кіровоградській області.


  • Ця дорога є першим за останні роки новим будівництвом обходу міста в Україні, побудованим за кошти з державного бюджету. Будівництво таких обходів  - це європейська практика розвитку дорожньої інфраструктури та безпеки дорожнього руху, - зазначив керівник Укравтодору.


Нагадаємо, з 2011 до 2017 року будівництво обходу було призупинено через брак коштів і лише за тісної співпраці Уряду, Укравтодору та Служби автомобільних доріг, проект реалізовано і дорога збудована. Вже з грудня минулого року рух для транспорту по ній відкрито. Цьогоріч підрядники завершили влаштування лотків водовідведення, нанесли розмітку, спланували узбіччя. Дорога повністю готова.


Гарантійні терміни згідно з укладеним з підрядниками контрактами  – 10 років, тож протягом цього часу жодна копійка державних грошей не буде витрачена на цю дорогу. У разі виявлення недоліків, а вчора спеціалісти ДП «Дорожній контроль якості» повторно взяли зразки, за власний кошт будуть змушені виправити їх фірми-підрядники.


Нагадаємо, загальна вартість будівництва 2017-2018 сягнула 141,247 мільйони гривень.  Кошти надходили з державного бюджету, обласного бюджету та за рахунок митних платежів.


Будували дорогу два підрядники - ПрАТ « Коммунтранс та ТОВ «Ростдорстрой».


Обхід м. Знам’янка побудовано у межах реалізації Програми розвитку доріг 2018-2022, завдяки якій планується протягом 5 років з’єднати якісними дорогами усі регіональні центри країни.


Дорога з'єднала населені пункти регіону з дорогами державного значення Київ – Знам'янка, Знам'янка – Луганськ – Ізварине та Знам'янка – Подорожнє. Очікується, що інтенсивність руху тут становитиме понад 8 000 автомобілів на добу.


фото - Кіровоградська ОДА

1120Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: