Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/06/miska-vlada-konsultuetsja-z-kropivnichanami-schodo-rekonstruktsii-parkiv.htm
новини, 6 червня 2018

Міська влада консультується з кропивничанами щодо реконструкції парків


Кропивничани зможуть долучитися до вибору першочерговості реконструкції міських парків: «Ковалівського» та «Перемоги» (міський сад). Для реалізації даної ініціативи міська рада міста Кропивницького спільно з громадською організацією «Інститутом «Республіка» запустили публічну консультацію.


За словами регіонального координатора ВІ «Активна Громада» в Кропивницькому Анатолія Стояна, публічна консультація покликана побудувати місток комунікації влади і громадськості, що має в результаті мету – прийняття рішення.


«Ми дуже раді, що саме це питання винесено на обговорення громадськості, оскільки містяни прагнуть бачити парки затишними та з розвиненою інфраструктурою для відпочинку. А такий метод спілкування влади і громадян як публічні консультації – правильний і демократичний», – додає Анатолій.


Публічна консультація розпочинається з 5 червня  та триватиме до 9 липня 2018 року.


За допомогою електронного сервісу «Ваша Думка» кропивничани  зможуть відправити свою відповідь за посиланням: https://vdmk.org/7662 або СМС з текстом «7662 номер відповіді» на номер 093-177-00-35. Ціна смс згідно з тарифом вашого оператора.


Реконструкцію якого парку в Кропивницькому необхідно зробити насамперед?

1.«Ковалівський» парк

2.парк «Перемоги» (міський сад)


«Реконструкція двох парків - памʼяток садово-паркового мистецтва місцевого значення «Перемоги» та «Ковалівський»  (зокрема, і виготовлення проектної документації) передбачена «Програмою економічного і соціального розвитку міста Кропивницького на 2018 рік та основні напрями розвитку на 2019 і 2020 роки. Разом з тим, думка кропивничан стосовно пріоритетів розвитку дуже важлива для міської влади», - зазначила заступник начальника Головного управління ЖКГ міської ради Юлія Яндович.


Публічна консультація дозволяє спростити процес врахування думки громади для влади. Цей інструмент створює можливість для мешканців міста  взяти участь у прийняті рішень на місцевому рівні у  максимально доступний спосіб. Це у свою чергу сприяє ефективній комунікації громади та влади.

***

Парк культури та відпочинку «Ковалівський» — парк у Кропивницькому, парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення в Україні. Площа парку 8,3 га. Розташований  у північно-східній частині середмістя — в межах житлового масиву Ковалівка, між вулицями Дворцовою, Олефіренка, Євгена Чикаленка та Кавалерійською, що визначає його невеликі розміри. Парк має форму чотирикутника і радіальне розгалуження алей. Хоч парк невеликий, але затишний. Тому, традиційно, він є улюбленим місцем відпочинку та організації дозвілля кропивничан і гостей міста. Має естетичне, виховне, природоохоронне та оздоровче значення.


Парк «Перемоги» або міський сад – парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення.  Площа — 39,5 га, статус отриманий у 1971 році. Розташований уздовж річки Сугоклея і водосховища в Кропивницькому. Закладено його в 1764 році генералом Мельгунова, колишнім головним командиром Нової Сербії після Хорвата.  Це єдине місце в межах міста, де діти можуть своїми очима побачити те, про що на уроках тільки чують, поспостерігати за рослинами і тваринами, своїми руками намити камінчиків. У 2002 році в парку було висаджено 1500 саджанців кленів, беріз, дубів. Садили на «залисинах», потім доглядали за деревами - за кожним школярем був закріплений певний ділянку парку. Але, незважаючи на догляд, майже 70% саджанців не прижилося. Останнім часом щодо нього ведеться дуже багато суперечок, пов’язаних з приватизацією землі, екологією і сміттєвими звалищами, яких з’являється все більше.


Таким чином закликаємо жителів бути активними!


Ініціатива впроваджується в межах проекту «Задай курс владі» ВІ «Активна Громада» від Інституту «Республіка».  Разом з  міською радою міста Кропивницького активісти запрошують кропивничан  висловити свою думку!


Довідка.  Проект «Задай курс владі» проваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).


1198Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: