Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/04/petro-kondratenko-u-tsomu-rotsi-ne-bude-velikogo-naboru-do-medichnogo-universitetu.htm
новини, 4 червня 2018

Петро Кондратенко: у цьому році не буде великого набору до медичного університету


Сьогодні, 4 червня, професор Петро Кондратенко,ректор Донецького національного медичного університету, що розташований у місті Кропивницький, провів прес-конференцію, у ході якої розповів про основні напрямки роботи вузу та про стан медицини в Украіні.


«Мій стаж практикуючого лікаря становить 42 роки, приблизно 350 операцій на рік. Але усе це було до «війни». Зараз же ми готуємо спеціалістів уже на іншому місті, та головне не те, у який регіон він поїде, а, що цей спеціаліст працюватиме в Україні», - говорить Петро Генадійович.


Керівник університету розповів, що багато студентів відраховують, тому що у медицині повинні бути лише професіонали.


«Ми збільшили заробітну плату викладачам на 50%, у наступному році, зважаючи на рівень знань, ми або підвищимо її ще, або знизимо до колишнього рівня», - каже професор.


Лікар зі стажем майже у половину століття розказав, що на сьогоднішній день в Україні не вистачає професійних кадрів, які могли би забезпечити необхідний рівень медицини: «Можу із впевненістю сказати, що у цьому році великого набору вітчизняних студентів не буде, а ось іноземних – буде більше. Це пояснюється тим, що необхідно отримати мінімум 150 балів з двох предметів ЗНО і екзамен з англійської мови. Це досить плачевно, тому що для нас головне - випускати лікарів для своєї країни».


1679Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: