Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/04/gemodializnii-tsentr-vidkrili-v-oleksandrii.htm
новини, 4 червня 2018

Гемодіалізний центр відкрили в Олександрії


Новий гемодіалізний центр відкрили в Олександрійській районній лікарні сьогодні, 4 червня. Перших пацієнтів він почне приймати вже з завтрашнього дня - повідомляють Олександрійські новини


Від появи ідеї його створення до початку прийому нових пацієнтів пройшло 4 місяці, розповів голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Держава надала приміщення і фінансуватиме послугу гемодіалізу, а приватна фірма передала обладнання та відремонтувала кабінети. Після цього вона повертатиме інвестиції за рахунок оплати послуг державою, додав посадовець. Цього року на фінансування гемодіалізу на Кіровоградщині з обласного бюджету виділяють 27 мільйонів гривень. 


"Область великою мірою забезпечена цією послугою", - відзначив Кузьменко. Гемодіалізні центри діють в обласній лікарні, у Кропивницькому, Малій Висці та - з завтрашнього дня - в Олександрії.


На даний момент в олександрійському центрі готові 5 апаратів, які зможуть обслуговувати до 12 пацієнтів. За необхідності компанія готова встановити ще 5 апаратів, що дозволить отримувати процедуру 25 пацієнтам. Нове гемодіалізне відділення розраховане на жителів Олександрії, Світловодська, Знам'янки та Петрівського району.


"Обладнання в центрі - німецької фірми B. Braun, витратні матеріали - німецькі", - розповів завідуючий відділенням анестезіології та реанімації Юрій Петрушевський. Сьогодні в тестовому режимі відділення прийме одну пацієнтку, а вже з завтрашнього дня будуть працювати 4 апарати, які зможуть обслуговувати чотирьох людей.


Фото: "Олександрійські новини"


1013Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: