Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/31/sud-vipravdav-eks-pershogo-zastupnika-mera-dolinskoi-jakogo-obvinuvachuvali-u-habarnitstvi.htm
новини, 31 травня 2018

Суд виправдав екс-першого заступника мера Долинської, якого обвинувачували у хабарництві



У зв’язку з недоведенням факту вимагання та у результаті отримання хабаря, колишнього першого заступника Долинського міського голови Юрія Бойченка визнано невинуватим у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст.368 КК України – «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». Відповіднийвирок було ухвалено Новгородківським районним судом Кіровоградської області на початку місяця - повідомляє ЦМ "Прозоро".  


За версією слідства, в середині вересня 2012 року до Бойченка, який на той момент займав посаду першого заступника, звернувся комерційний директор ТОВ «Картель УКГ» щодо вирішення питання про надання фірмі дозволу на розміщення 5 тимчасових споруд торгівельного призначення. Наприкінці того ж місяці Юрій Бойченко ініціював зустріч з представником бізнес-структури та повідомив останньому -  за організацію підготовки та позитивний розгляд питання необхідно буде сплатити 50 тисяч гривень, із розрахунку 10 тисяч за один дозвіл.


Наприкіцні листопада відбулась ще одна зустріч фігурантів справи, під час якої, буцімто, посадовець вчергове нагадав про обов’язкову фінансову винагороду за отримання схвального рішення. 12 грудня 2012 року комерційному директору ТОВ «Картель УКГ» було передано проект рішенні виконавчого комітету, а вже 16 січня 2013 року виконком проголосував за надання погодження на розміщення тимчасових споруд. Сама передача обумовленої суми, під час якої Юрія Бойченка й було затримано працівниками УБОЗу, відбувалась 22 січня 2013 року.


Обвинувачений у свою чергу не визнав своєї вини та навів аргументи які свідчать про попередню змову комерційного директора ТОВ «Картель УКГ» та правоохоронців.


Так під час судового розслідування вдалось встановити – ще до зустрічі з Бойченком Кіровоградська обєднана Державна податкова інспекція Кіровоградської області звернулась до окружного адміністративного суду з позовом до ТОВ «Картель УКГ» в якому просить припинити юридичну особу як таку, що зареєстрована на підставну особу та має ознаки фіктивності.


Особа, яку вписали до ЄДР як засновника даного підприємства, у судовому засіданні повідомила - жодного відношення до фінансово-господарської діяльності фірми не має, ТОВ «Картель УКГ» зареєстрував за грошову винагороду від невідомих осіб, жодної звітності не вів. Фактично керував підприємством працівник УБОЗ УМВС в Кіровоградській області, який періодично приїздив до нього та давав підписувати якісь документи, а у підсумку рекомендував не з’являтись до суду, прикриваючись неіснуючою хворобою.


Щодо комерційного директора «Картелю», який і спілкувався з Юрієм Бойченко, то саме наприкінці 2012 року дана особа намагалась влаштуватись на роботу до правоохронних органів.


Крім того в судовому засідання так і не було пояснено навіщо представникові ТОВ «Картель УКГ» було оплачувати прийняття рішення виконкомом, якщо на момент передачі хабаря за дане рішення виконавчий комітет уже проголосував.


У підсумку, врахувавши що докази вказують на наяність підбурювання, а без вказаних дій злочин вчинений би не був, суд вказав на їх недопустимість та визнав колишнього першого заступника Долинського міського голови Юрія Бойченканевинуватим в інкримінованому йому отриманні хабаря.


1072Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: