Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/30/oleksandrija-opustilasja-na-9-pozitsii-v-reitingu-prozorosti-mist.htm
новини, 30 травня 2018

Олександрія опустилася на 9 позицій в рейтингу прозорості міст


Олександрія за майже рік втратила 9 позицій в Рейтингу прозорості 100 найбільших міст України, складеному Transparency International Україна. Із 21-ої сходинки, яку займала Олександрія в червні минулого року, місто опустилося на 30-ту позицію - повідомляють Олександрійські новини.


Оновлений рейтинг опублікували на сайті Transparency International.


Олександрія не використала рекомендації проекту Transparent cities та не набрала жодного балу з червня 2017 року, знову отримавши оцінку 39,95. Інші учасники покращили свої позиції в рейтингу та потіснили Олександрію. Тепер місто знаходиться в передостанній категорії "І".


Найгірша ситуація в Олександрії, якщо вірити експертам Transparency International, із прозорістю в сфері закупівель, житлової політики та виділенням фінансів і грантів. Найвищі оцінки вдалося отримати в галузях освіти й інформації про роботу органів місцевої влади.


Місто Кропивницький також погіршило свої показники й опинилося на 5-ій сходинці рейтингу із оцінкою 55,96. Найбільш прозорим, за останніми оцінками, став Маріуполь із 65,82 бала.  


Всі міста рейтингу виміряні за 91 показником, які характеризують 13 сфер. Кожна з них має різну вагу в рейтингу. Максимальна кількість балів - 100.


Із повним рейтингом можна ознайомитися на сайті "Прозорі міста" за посиланням.



1015Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: