Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/03/15/vms-hochut-nazvati-boiovii-kater-na-chest-oleksandrii.htm
новини, 15 березня 2018

ВМС хочуть назвати бойовий катер на честь Олександрії


Військово-морські сили України планують назвати новий бойовий катер "Олександрією". Так вони хочуть вшанувати пам'ять Олександра Швеця, який загинув в зоні АТО 11 березня.


Про це під час засідання виконавчого комітету 15 березня заявив міський голова Степан Цапюк - повідомляють "Олександрійські новини".


За словами мера, вчора він зустрівся із заступником командувача Військово-морських сил Андрієм Урсолом, який приїжджав на похорони Олександра Швеця. Військовий розповів про традицію ВМС називати нові катери на честь міст, звідки родом їхні загиблі товариші по службі.


Незабаром на воду спустять бойовий катер, який військові хочуть назвати на честь міста Олександрія. Мер повідомив, що погодився на цю ініціативу.


Він також зазначив, що родичі загиблих військовослужбовців отримають допомогу при вступі у навчальні заклади ВМС: "У них є коледж в Одесі й інститут. Тому родичі загиблих - ближні, дальні - мають можливість без конкурсу вступати в ці навчальні заклади Військово-морських сил".


Після цього члени виконкому вшанували пам'ять Олександра Швеця хвилиною мовчання.


Як повідомлялося, вчора олександрійці провели в останню путь морського піхотинця Олександра Швеця, який загинув під Широкиним.


Фото умовне: "Народна армія"


1351Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: