Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/03/13/kropivnitska-zirka-u-19-zigrala-vnichiju-z-favoritom-donetskim-shahtarem-u-19.htm
новини, 13 березня 2018

Кропивницька «Зірка» U-19 зіграла внічию з фаворитом - донецьким «Шахтарем» U-19


Матч 16-го туру чемпіонату України U-19 завершився справжньою сенсацією. Кропивницька «Зірка» U-19 зіграла внічию з фаворитом, з командою, що нині є другою в турнірній таблиці, донецьким «Шахтарем» U-19 – 0:0.


У складі нашої команди грали Артем Мачелюк та Микола Сираш, які нині є гравцями молодіжки. Через пошкодження не помічником кропивничанам був Данило Сидоренко.


З перших хвилин м’ячем очікувано заволоділи донеччани. Щоправда, захисники «Зірки» поки легко відбивали атаки «Шахтаря», тож небезпечних моментів біля воріт Богдана Степанцова було мінімум. Можна пригадати прорив Максима  Андрущенка, котрий у підсумку пробивав з району одинадцятиметрової позначки, але не влучив у ціль. У відповідь «зіркові» провели гострий випад правим флангом, який завершився небезпечним штрафним біля бровки поля. Але подачу від Максима Крутіна перехопили захисники, так само і дальній «постріл» Олександра Хруленка, котрий опинився на підхопленні, також прийняли на себе оборонці.


Загалом, «жовто-червоним» удалось вирівняти гру й змусити гравців «гірників» помилятися. Після невдалої передачі Юрія Мате своєму голкіперу, підопічні Андрія Горбаня отримали нагоду розіграти кутовий, проте подача від прапорця була відверто невдалою. А от корнер гостей ледь не став гольовим. Після навісу з близької відстані пробивав той-таки Юрій Мате, але, на щастя, м’яч пролетів трохи вище «дев’ятки» воріт. А ще один простріл з лівого флангу перехопив Богдан Степанцов.


Але знову в середині першого тайму активніше заграла «Зірка», й от Максим Сурженко заробив ще один небезпечний стандарт. Але Станіслав Писарєв спочатку пробив у «стінку», а з його ж добиванням упорався воротар Євгеній Кучеренко. А в підопічних Сергія Шищенка була ще одна небезпечна подача з кутового, та після неї арбітр зафіксував напад на голкіпера. Корнер був і кропивничан, після якого страж воріт помилився на виході, та цією похибкою «зірковим» скористатися не вдалося.


Варто констатувати, що на 30-ту хвилину поєдинку гра на полі була доволі рівною. Так, м’ячем дійсно більше володів «Шахтар», але тотальною перевагою вони не володіли. «Жовто-червоні» щораз проводили небезпечні контрвипади, один з яких класно на правому фланзі розіграли Максим Крутін і Дмитро Широков. Після прострілу останнього захисники вибили м’яч на кутовий. Передачу від прапорця класним ударом завершував Артем Мачелюк, але його «пострілу», на жаль, трохи бракувало влучності – м’яч у лічених сантиметрах розминувся зі стійкою воріт.


Ближче до завершення першої половини зустрічі «гірники» набрали обертів і за рахунок класної комбінації опинилися на ударній позиції в штрафному майданчику – удар Максима Андрущенка прийняв на себе Артем Мачелюк. Тим часом і підопічні Андрія Горбаня чудово розіграли м’яч на лівому фланзі, та після подачі Максима Крутіна, м’яч зі штрафної винесли оборонці «помаранчево-чорних».


А кінцівка першої сорокап’ятихвилинки була дійсно пристрасною. Тут уже було багато боротьби, стиків, єдиноборств. Ніхто не хотів програвати на жодному клаптику поля, і пропускати гол «у роздягальню». Але в «Зірки» ще був небезпечний штрафний – Максим Крутін пробив у руки Євгенію Кучеренко. А після кутового кропивничани претендували на пенальті, але арбітр фолу на Артемові Мачелюку не побачив. Тож, на відпочинок суперники відправились за рахунку 0:0.


З перших хвилин другого тайму «Шахтар» кинувся атакувати, адже рахунок фаворитів цього матчу, звісно, не задовольняв. Та захисники й голкіпер «зіркових» грали надійно, і перегравали форвардів і хавбеків донеччан. А в контрвипаді, що перетворився потім у позиційну атаку «жовто-червоних» і після дальнього небезпечного удару від Максима Крутіна, підопічні Андрія Горбаня заробили кутовий. Та корнер, на жаль, дивідендів нашій команді не приніс. Ще одна гостра контратака «Зірки» завершилась відверто невдалою подачею Дмитра Широкова з правого флангу.


Ближче до середини другої половини матчу «гірники» все більше й більше кружляли навколо штрафного майданчика кропивничан. Та все ж до небезпеки справа, на щастя, не доходила. Можна відзначити гостру подачу з лівого флангу, на яку ледь не відгукнувся Артем Холод – Артем Мачелюк вибив м’яч за лінію воріт. Також варто пригадати й дальній удар Юрія Мате точно в руки Богдану Степанцову. На це «зіркові» відповіли дальнім і, на жаль, неточним «пострілом» Данила Фальковського.


Але, мабуть, свій найкращий шанс відзначитись «помаранчево-чорні» змарнували на 70-й хвилині поєдинку. У них пройшла проникна вертикальна передача за спину на Андрія Кулакова. Той прострілив у центр, звідки вже по порожнім воротам міг пробивати Владислав Кузьменко. Але Богдан Степанцов устиг зміститися і відбити цей удар, а згодом Микита Ходорченко виніс м’яч подалі. А за п’ять хвилин ще одна нагода виникла в Андрія Кулакова, та цього разу він не зумів як слід зіграти по м’ячу після подачі з лівого флангу. Згодом, Богдан Степанцов зловив м’яч у руки після удару головою одного з гравців «Шахтаря», який відгукнувся на подачу зі штрафного від Юхима Коноплі.


А у відповідь підопічні Андрія Горбаня організували швидкий випад, та підсумковий удар Микити Ходорченка зі штрафної був несильним і точно в руки воротареві. А ще одна контратака завершилась також несильним «пострілом» Станіслава Писарєва з дальньої дистанції. І загалом «градус» матчу на останніх хвилинах був дуже високим. Після хорошого розіграшу м’яча на правому фланзі й подачі до штрафного майданчика, Владислав Кузьменко головою пробив під поперечину, але на місці був Богдан Степанцов.


У компенсований до другого тайму час штурм воріт донеччанам не вдався. А «Зірка» могла ще й забити в останній контратаці, та не вдалося. Але нічия 0:0 є дійсно позитивним і сенсаційним результатом.


«Зірка» U-19 (Кропивницький) – «Шахтар» U-19 (Донецьк) - 0:0 (0:0).


11 березня 2018 року (неділя). Початок о 13:00. Олександрія. Стадіон «Ніка+». 100 глядачів. +5 С. Чемпіонат України U-19, 2 коло, 16-й тур.


Арбітр: Рижий Андрій (Дніпро).


Асистенти арбітра: Фірманчук Віталій (Херсон), Голіяк Ірина (Миколаїв).


Четвертий арбітр: Кєвліч Єгор (Кропивницький).


Спостерігач арбітражу: Брюхов Павло (Кременчук).


«Зірка» U-19: 96. Степанцов Богдан, 54. Широков Дмитро, 85. Ходорченко Микита, 68. Сираш Микола, 39. Мачелюк Артем, 49. Хруленко Олександр (к/к), 63. Павлюк Кирило, 69. Сурженко Максим (71. Лев Артем, 84), 84. Фальковський Данило (59. Назарик Андрій, 80), 80. Крутін Максим (75. Савіцький Андрій, 79), 48. Писарєв Станіслав (72. Лопушенко Ігор, 90+2). Запасні: 88. Сидоренко Ярослав, 51. Ромашев Денис, 57. Коноваленко Максим.


«Шахтар» U-19: 1. Кучеренко Євгеній, 2. Конопля Юхим, 3. Шушко Павло (18. Кузьменко Владислав, 46), 4. Мате Юрій, 5. Павліш Юрій, 6. Меліченко Кирило, 7. Холод Артем, 8. Чех Максим (к/к), 9. Кулаков Андрій, 10. Криськів Дмитро, 11. Андрущенко Максим (16. Шевцов Ілля, 77). Запасні: 12. Румянцев Сергій, 13. Романюк Кирило, 14. Чмірьов Владислав, 15. Бондаренко Артем, 17. Апанчук Андрій. Старший тренер: Шищенко Сергій.


Попередження: Крутін Максим (31), Писарєв Станіслав (51), Мате Юрій (57), Степанцов Богдан (68), Хруленко Олександр (69), Криськів Дмитро (70).


1516Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: