Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/03/12/rjatuvalniki-kirovogradschini-nagoloshujut-na-nebezpetsi-krigi-pid-chas-vesnjanoi-vidligi.htm
новини, 12 березня 2018

Рятувальники Кіровоградщини наголошують на небезпеці криги під час весняної відлиги


Незважаючи на довгоочікуване потепління, любителі підлідного вилову риби досі виходять на кригу з вудками. Ризик потрапити під кригу настільки високий, що ніякий вилов не може його перекрити, тим більше, як відомо, у водоймах України не водяться «золоті» рибки - повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


Фахівці Управління ДСНС в області постійно навідуються до водойм, щоб нагадати рибалкам, чого можна очікувати в період нестійкої криги.


Так, 12 березня профілактичні заходи проведено на ставку с. Мартоноша Новомиргородського району. На перший погляд, крига досить міцна та не має ознак інтенсивного танення, проте ніколи не можна з упевненістю визначити, де вже є небезпечні підталини, на яких можна провалитись у крижану воду. Тому рятувальники закликали рибалок взагалі уникати виходити на кригу, або вжити усіх вичерпних заходів, щоб уникнути лиха. На питання: «Чи знаєте ви про ризики підлідної риболовлі?» громадяни відповідали ствердно, проте висловлювали впевненість, що їхній досвід гарантує безпеку на кризі. Фахівці Служби порятунку намагались переконати рибалок, що самовпевненість та нехтування правилами безпеки – злочин проти самого себе та пряма дорога до загибелі.


На завершення розмови усі рибалки отримали застережні листівки із правилами поведінки на кризі.


               

896Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: