Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/10/06/u-dolinskomu-raioni-rjatuvalniki-proveli-dlja-shkoljariv-piznavalnu-aktsiju-foto-.htm
новини, 6 жовтня 2017

У Долинському районі рятувальники провели для школярів пізнавальну акцію (ФОТО)



6 жовтня фахівці Служби порятунку Долинського району провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» у Долинській гімназії, під час якої школярі 5-8 класів мали змогу ознайомилися із діяльністю пожежно-рятувальної служби і зрозуміти, наскільки важливим є дотримання правил безпеки життєдіяльності та виконання елементарних заходів безпеки в побуті - повідмляє сайт УДСНС у Кіроовграадській області.


У рамках акції учні могли відчути себе в ролі справжніх рятувальників, взявши участь у конкурсах.


Так, школярі змагались на швидкість одягання протигазів та бойового одягу пожежних, що для хлопців було особливо цікаво, адже саме в такі хвилини й зароджуються мрії про вибір майбутньої професії. Хоча дівчата також не відставали у вправності, демонструючи хорошу координацію під час конкурсу «Влуч у ціль».


Співробітники пожежно-рятувальної служби переконливо розповіли присутнім про необхідність дотримання основних правил поведінки у повсякденному житті при користуванні електричними та газовими приладами, а також застерегли дітей від необачних вчинків та пустощів із вогненебезпечними предметами, що можуть призвести до великого лиха.


Крім того, школярам продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні у місцевих вогнеборців, розповіли про випадки пожеж на території району та про причини їх виникнення.


Зустріч з рятувальниками справила велике враження на школярів та вчителів, адже подібні заходи – це дієва і доступна форма навчання, коли цікаво пояснюються прості, але важливі правила безпечної поведінки, та зав’язується цікаве спілкування, під час якого діти вчаться відповідально ставитися до свого життя та життя рідних і близьких.


 

1799Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: