Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/10/06/sotsialni-pratsivniki-petrovogo-vchilis-protidijati-torgivli-ljudmi.htm
новини, 6 жовтня 2017

Соціальні працівники Петрового вчились протидіяти торгівлі людьми


Нещодавно, у смт Петрове, що на Кіровоградщині у рамках впровадження на території Кіровоградської області проекту ОБСЄ «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні, в Кіровоградській області» для держслужбовців району відбувся одноденний тренінг. Ініціатор проекту: управління соціального захисту населення Петрівської райдержадміністрації - повідомляє Т.Біденко, провідний фахівець Петрівського РЦЗ.


Тренінг відбувався у офісі громадської організації «Молода Петрівщина». Модераторами заходу стали тренери обласної інформаційної служби з актуальних питань жіноцтва (ОЖІС) Наталія Калашникова і Валентин Боровиков.


У тренінгу взяли участь спеціалісти  районного центру зайнятості, працівники сільських рад району, працівники центральної районної лікарні, районної бібліотеки, відділу освіти, соціальних служб, а також представники районного відділу Національної поліції України у Кіровоградській області та ЗМІ.


Під час тренінгових занять досить детально були розглянуті питання щодо ідентифікації і надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми та взаємодії між державними структурами – суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.


Чимало уваги приділялося практичним завданням і вправам. Було обговорено проблемні питання, які найчастіше виникають при оформленні процедури ідентифікації громадян, які постраждали від торгівлі людьми, а також способи запобігання проявам випадків сучасного рабства.


Учасники тренінгу визначили відмінності між поняттями «постраждалий» та «потерпілий» внаслідок торгівлі людьми.


Крім того, учасники семінару переглянули слайд-шоу, які репрезентували тему рабства й експлуатації праці у сучасному суспільстві. У контексті обговорення даного сюжету, кожен мав змогу висловити власні думки стосовно наслідків зовнішньої нелегальної трудової міграції й переваг офіційної зайнятості та отримати відповіді на питання, які стосуються попередження торгівлі людьми та легального працевлаштування.


 


1772Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: