Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/10/06/bobrinetske-kp-komunalnik-zaplanuvav-pokupku-dvoh-identichnih-smittevoziv-vartist-jakih-riznitsja-v-4-razi.htm
новини, 6 жовтня 2017

Бобринецьке КП "Комунальник" запланував покупку двох ідентичних сміттєвозів, вартість яких різниться в 4 рази


Комунальне підприємство Бобринецької міської ради "Комунальник" оголосило про проведення двох закупівель ідентичних за характеристиками сміттєвозів, при цьому очікувана вартість машин різниться в чотири рази - повдомляє портал Медіа-розслідувань "Прозоро". 


Відповідну тендерну документацію можна переглянути на сторінках закупівель в системі "ProZorro", інформує аукціон на покупку одразу двох автомобілів загальною вартістю 542,6 тис грн підприємство оголосило 5 вересня цього року. Однак вже на другий день тендерний комітет "Комунальника" вирішив, що неправильно обрав код закупівлі, мовляв «ДК 021:2015: 34144510-6 — Сміттєвози» є помилковим та відмінив торги. А вже за 20 днів КП вирішило оголосити покупку сміттєвозів вдруге, з новим, більш загальним кодом «ДК 021:2015: 34140000-0 — Великовантажні мототранспортні засоби», частиною якого є код, що було визнано помилковим. Окрім цього підприємство з незрозумілих причин вирішило купувати однакові сміттєвози двома процедурами відкритих торгів і різною вартістю - 442,6 тис грн та 100 тис грн.


Відзначимо, що в обох закупівлях розміщено не просто схожу, а одну й ту саму відскановану тендерну документацію, у якій прописано ідентичні технічні характеристики автомобілів, що закуповуватимуться. Згідно документів «Комунальнику» потрібні вживані сміттєвози КО - 413 на шасі ГАЗ -3309 стандартної заводської збірки або еквівалентні моделі, виготовлені не раніше 1990 року. Автомобіль має вміщувати від 3400 кг відходів і бути зношеним не більше як на 40 %. Сміттєвози КП планує купити з економією, адже в обох випадках оголосило відкриті торги, у яких, згідно законодавства про публічні закупівлі, мають взяти участь щонайменше два учасника. Термін подання пропозицій закінчується 12 жовтня. Станом на сьогодні у системі «ProZorro» не зареєстрвоано жодної пропозиції від потенційних учасників аукціонів.


За номером, що вказаний у системі «ProZorro» серед контактних даних замовника, довго перекону-вали, що підприємство купує два сміттєвози однією закупівлею. Утім переглянувши дані в системі підтвердили, що помилки не допустили і дійсно планують купити два автомобіля для перевезення відходів вартістю 100 тис грн і 442 тис грн. Чим зумовлене оголошення двох закупівель на покупку однакових автомобілів і чому в рази різниться ціна, на підприємстві не пояснили.


Тим часом на сайтах продажу автомобілів вартість б/у сміттєвозів такої моделі та близьких варіацій стартує від 140 - 180 тис грн. Нові сміттєвози вказаної марки коштують понад 1 млн грн. Для прикладу, цьогоріч Процівська сільська рада на Київщині купила сміттєвоз КО - 413 на шасі ГАЗ -3309 за 1,204 млн грн, Новоободівська сільська рада на Вінничині - за 1,149 млн грн, КП ""МИРКОМ" Миронівської селищної ради" на Донеччині - за 1,199 млн грн .


Додамо, що у річному плані закупівель "Комунальник" не вказав, яку кількість сміттєвозів планує закупити. Однак для майбутньої закупівлі було визначено суму на рівні 542,6 тис грн і помилковий, на думку тендерного комітету, код "Сміттєвози".


1708Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: