Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/10/02/-zirka-u-19-zdobula-pershu-peremogu-v-tsomu-sezoni.htm
новини, 2 жовтня 2017

«Зірка» U-19 здобула першу перемогу в цьому сезоні


«Зірка» U-19 набрала непоганий хід у чемпіонаті. Дві попередні зустрічі кропивничани завершили нічиїми. У матчі восьмого туру проти донецького «Олімпіка» U-19 наша команда, після якісного першого тайму та нервового другого, в доданий час вирвала першу перемогу в цьому сезоні.


Уже котру гру підопічні Андрія Горбаня не могли зіграти оптимальним складом, особливо в обороні. Травмовані Ігор Лопушенко та Данило Сидоренко, тож сьогодні в центрі захисту діяв гравець «Зірки» U-21 Артем Мачелюк. Варто відзначити, що й у складі донеччан був один екс-футболіст «зіркових» Костянтин Бичек.


Саме Артем Мачелюк увінчав забитим м’ячем ту перевагу, котру мали кропивничани на стартових хвилинах зустрічі. З перших миттєвостей матчу «зіркові» заволоділи перевагою і проводили атаки одна за одною. Двічі їх «наконечником» виступав Станіслав Писарєв, але обидва його удари із правого флангу були вище воріт. Забити «жовто-червоним» удалося після стандарту. Той-таки Писарєв виконав класну подачу до штрафного майданчика, голкіпер «олімпійців» помилився на виході, м’яч відскочив до Артема Мачелюка, котрому не склало труднощів влучити в порожні ворота – 1:0.


Ігрова перевага господарів поля продовжувалась і після голу. Ще щонайменше три моменти мали наші гравці, але використати їх не змогли. Зокрема, після помилки захисника практично віч-на-віч із голкіпером вибігав Станіслав Писарєв, але пробив форвард слабко і м’яч навіть не докотився до воріт. Згодом, після помилки того ж таки оборонця, м’ячем заволодів Данило Фальковський, але в епізоді гравець не розібрався, віддавши передачу на Писарєва, котрий перебував у положенні поза грою. До честі Станіслава, зі складної позиції він зумів майстерно пробити точно під поперечину, але, зрозуміло, що арбітр цей гол не зарахував. Також, свій момент втратив і Дмитро Касімов, який «накрутив» кількох опонентів уже в межах чужої штрафної, але затягнув з ударом і епізод завершився тільки кутовим.


Гості ж зуміли використати чи не єдиний свій шанс. Забив «Олімпік» також після стандарту з флангу, звідки подачу замкнув Олександр Городенко. За нічийного рахунку гра стала більш нервовою. Показовою виявилась 36-та хвилина, коли звичайне протиборство між голкіпером «Зірки» Максимом Татаренком та нападником «Олімпіка» Олександром Войтюком завершилося штовханиною між суперниками, внаслідок чого двоє вищеназваних футболістів, а ще Артем Мачелюк, отримали по жовтій картці.


Загалом же, у другій половині першого тайму обидві команди більше часу проводили в центрі поля, в обопільній боротьбі. На жаль, гострота в діях кропивничан кудись зникла, тому поки що важко було розраховувати на те, що перевагу в рахунку вдасться повернути ще до перерви. Узагалі, через серію помилок Дмитра Широкова на правому фланзі, донеччани отримали певну перевагу на тій бровці, та добре, що скористатися нею вони не змогли. На відпочинок команди пішли за нічийного рахунку – 1:1.


З атак «Олімпіка» розпочався другий тайм, але підопічним Андрія Горбаня вдалося відбитись. У відповідь «Зірка» заробила небезпечний фланговий штрафний удар, але невдалу подачу з нього виконав Станіслав Писарєв. А згодом, у швидкій контратаці, Станіслав виконав неточний пас на Данила Фальковського й перспективний випад був утрачений. А от кропивничан згодом урятував голкіпер Максим Татаренко, який зреагував на удар головою від нападника донеччан після навісу з правого флангу.


Загалом же, гра після перерви нагадувала другу половину першої сорокап’ятихвилинки. Обмаль моментів біля обох воріт і обопільна боротьба суперників у центрі поля. Атаки, котрі опоненти намагалися проводити, завершувалися невдачами через якісну гру оборонців. Щоб освіжити гру попереду, Андрій Горбань випустив на поле Михайла Боздаган’яна, котрий замінив Станіслава Писарєва. Незабаром Олександр Хруленко зазнав травми, і замість нього вийшов Роман Черних.


Тим часом «зірковим» удалося провести класну атаку, котру підступним ударом низом завершував Данило Фальковський. Голкіпер відбив м’яч перед собою, але Михайло Боздаган’ян на добивання не пішов, тому пробити вже в порожню ціль було нікому. Момент у відповідь біля воріт «жовто-червоних» виник унаслідок того, що Вадим Прадунець віддав передачу точно в ноги супернику, тим самим «обрізавши» половину своєї команди. Дмитро Широков сфолив проти гравця «Олімпіка», за що арбітр призначив штрафний удар. На щастя, зі стандарту Олександр Войтюк пробив неточно.


Після цього хорошу атаку лівим флангом провела «Зірка». Спочатку Михайло Боздаган’ян віддав передачу з лівого флангу на Дмитра Касімова, але м’яч повернувся ліворуч до Кирила Павлюка. Кирило навісив на дальню стійку, а там Максим Сурженко вирішив не пробивати в дотик, а обробляти м’яч і тим самим перспективна нагода була втрачена. Згодом Дмитро Касімов з тієї-таки лівої бровки увірвався до штрафної суперника, але вчасно пас під удар партнеру не віддав.


Уже на останній хвилині основного часу матчу удар із кута воротарської наносив Максим Сурженко. Нападник цілив у дальній кут, та м’яч по-зрадницьки розминувся зі стійкою. Але згодом Михайло Боздаган’ян вдало зачепився попереду за м’яч, віддав точну передачу на Андрія Савіцького, та удар гравця, котрий нещодавно вийшов на заміну, відбив воротар. Першим на добиванні опинився Максим Сурженко, але після його «пострілу» м’яч із лінії порожніх воріт виніс захисник. Проте м’яч знову опинився в ногах Савіцького й цього разу Андрій пробив чітко в ціль – 2:1. У компенсований до другого тайму час кропивничани вирвали першу перемогу в цьому сезоні.


«Зірка» U-19 (Кропивницький) – «Олімпік» U-19 (Донецьк) – 2:1 (1:1).


30 вересня 2017 року (субота). Початок о 12:00. Долинська. Стадіон «Колос». 100 глядачів. +15 С. Чемпіонат України U-19, 1 коло, 8 тур.


Арбітр: Садовий Олександр (Кременчук).


Асистенти арбітра: Попков Віктор (Донецька область), Кобялко Руслан (Вінницька область).


Четвертий арбітр: Копієвський Віктор (Кропивницький).


Спостерігач арбітражу: Білорус Олександр (Черкаси).


«Зірка» U-19: 43. Татаренко Максим, 54. Широков Дмитро, 68. Сираш Микола, 39. Мачелюк Артем, 90. Прадунець Вадим (56. Ромашев Денис, 85), 63. Павлюк Кирило, 49. Хруленко Олександр (к/к) (83. Черних Роман, 70), 84. Фальковський Данило (75. Савіцький Андрій, 76), 69. Сурженко Максим, 37. Касімов Дмитро (80. Крутін Максим, 90+4), 48. Писарєв Станіслав (91. Боздаган’ян Михайло, 64). Запасні: 96. Степанцов Богдан, 35. Чернявський Володимир.


«Олімпік» U-19: 1. Уманський Віталій, 33. Черниш Денис, 44. Таловєров Максим, 3. Самчук Данііл, 5. Городенко Олександр, 25. Русьян Сергій (94. Нечаєв Максим, 65), 21. Бичек Костянтин (14. Пічугін Сергій, 90+4), 32. Морозюк Олександр (9. Прокопчук Дмитро, 73), 19. Зубашівський Володимир, 11. Тищенко Артем (8. Максименко Пилип, 75), 20. Войтюк Олександр. Запасні: 31. Тупчій Андрій, 34. Рубцов Микола, 45. Шаталов Олександр. Старший тренер: Уманець Руслан.


Голи: 1:0, Мачелюк Артем (15); 1:1, Городенко Олександр (26); 2:1, Савіцький Андрій (90+1).


Попередження: Мачелюк Артем (36), Войтюк Олександр (36), Татаренко Максим (36), Городенко Олександр (49), Широков Дмитро (75), Черних Роман (87), Нечаєв Максим (90+5).


1362Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: