Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 липня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/07/06/v-kropivnitskomu-prezentuvali-proekt-mobilna-medichna-konsultatsija-initsiatorom-jakogo-e-nardep-jarinich-foto-.htm
новини, 6 липня 2017

В Кропивницькому презентували проект «Мобільна медична консультація», ініціатором якого є нардеп Яриніч (ФОТО)


Сьогодні в Кропивницькому презентували проект «Мобільна медична консультація» (ММК), ініціатором якого є народний депутат Костянтин Яриніч.


«Мобільна медична консультація» працюватиме у Кіровоградській області за підтримки проекту "Здоров'я наших дітей", що реалізовується за ініціативою голови Кіровоградської обласної адміністрації Кузьменко Сергія та Українського Центру Томотерапії, що нині є центром сучасної діагностики і лікування раку і обладнаний єдиною в Україні системою променевої терапії Tomotherapy. 


Проект «Мобільна медична консультація» підтримує початі реформи системи охорони здоров'я України. Його головною метою є профілактика захворювань і зменшення смертності серед населення, а також допомога сімейним лікарям.


ММК - це трейлер укомплектований мамографом, УЗІ апаратом і гінекологічним кріслом. Мета: рання діагностика захворювань з акцентом на онкопатології. Адже такі хвороби як рак простати, грудей, жіночих статевих органів, відносно легко діагностуються на початкових стадіях. Ключова особливість - це мобільність: сьогодні в одному місті, завтра - в іншому.


Саме проект ММК стане незамінним помічником для сімейних лікарів, які зможуть забезпечити своїх пацієнтів/клієнтів якісною і своєчасною діагностикою. Вони не потребуватимуть спеціалізованого високоякісного устаткування, яке вимагає спеціалізації, а пацієнтам не треба буде їхати в райцентр або обласний центр.


У ММК можна пройти ультразвукове обстеження, мамографію, гінекологічний огляд, збір біологічного матеріалу, а також провести анкетування (на предмет ранньої діагностики раку). Це дозволить своєчасно діагностувати захворювання, економити засоби і час на обстеження.


           


5321Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: