Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/03/24/prokurori-kirovogradschini-vchilisja-nagljadati-za-doderzhannjam-zakoniv-pri-vikonanni-sudovih-rishen-u-kriminalnih-provadzhennjah-foto-.htm
новини, 24 березня 2017

Прокурори Кіровоградщини вчилися наглядати за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях (ФОТО)


У прокуратурі Кіровоградської області відбулися навчально-методичні семінари з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях і щодо особливостей розгляду скарг прокурором, поданих учасниками кримінального провадження на стадії досудового розслідування, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.


Участь у вказаних навчальних заходах прийняли керівники місцевих прокуратур, їх заступники, прокурори місцевих прокуратур та прокуратури області. 


Учасниками заходів обговорено основні проблемні питання, які виникають при вирішенні скарг на процесуальні порушення кримінального законодавства та розроблено алгоритм вирішення звернень на рішення, дії чи бездіяльність посадових осіб органу розслідування.  


Крім того, до учасників навчання доведено вимоги щодо підвищення ефективності нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших примусових заходів. Зокрема, наголошено на основних моментах організації прокурорського нагляду при застосуванні примусових заходів у спеціальних установах органів поліції та установах виконання покарань.  


На семінарі також розглянуто проблемні питання організації та здійснення перевірок при виконанні кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, при застосуванні засобів впливу за адмінправопорушення, при здійсненні оперативно-розшукової діяльності та нагляду за додержанням законів щодо матеріально-побутового земельного, медичного обслуговування та харчування засуджених у виправних колоніях та центрах. 



Заходи пройшли у формі живого діалогу, у ході якого вони обмінювались думками та ділились досвідом.


Зазначимо, що прокуратурою області систематично проводяться науково-методичні семінари з актуальних питань прокурорської діяльності, які потребують дискусійного обговорення, аналізу позитивної та негативної практики, поширення позитивного досвіду з метою підвищення кваліфікації прокурорських працівників.



1233Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: