Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/03/23/zhiteli-petrivskogo-raionu-poskarzhilisja-kuzmenku-na-stan-dorig.htm
новини, 23 березня 2017

Жителі Петрівського району поскаржилися Кузьменку на стан доріг


Під час робочого візиту до Петрівського району голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко провів особистий прийом громадян. До очільника області з проханням посприяти у вирішенні їхніх проблем звернулися представники сіл Луганка, Іскрівка, Ганнівка та районного центру. 


Жителів Петрівського району хвилюють переважно питання комунальної сфери, зокрема, ремонту доріг та водопостачання, а також земельних відносин – оформлення земельної ділянки у власність і розрахунків за оренду паїв. Кілька заявників звернулися з проханням надати матеріальну допомогу на лікування. 


Відповідаючи на запитання, Сергій Кузьменко зазначив, що минулого року в Петрівському районі проводилися як поточні ремонти доріг, так і капітальні на певних ділянках автошляхів у районному центрі. 


– Оскільки Уряд анонсує, що на фінансування ремонту доріг у 2017 році буде виділено більше коштів, ніж минулого року, ми ще більше зможемо виконати робіт, – зауважив очільник області. 


Однак державного фінансування на ремонт доріг у населених пунктах або покращення стану так званих польових шляхів між селами, за словами Сергія Кузьменка, не передбачено. Але місцева громада і місцевий бізнес спільними зусиллями можуть відремонтувати такі дороги. Голова райдержадміністрації Сергій Завалій підтвердив, що така ініціатива у районі є і спільними зусиллями районної влади та бізнесу будуть проведені роботи з відновлення певних відрізків таких автошляхів. 


Що стосується проблеми водозабезпечення села Ганнівка, то громадою села вже зроблено чимало для її вирішення: виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво системи водопостачання та водовідведення, райдержадміністрацією подано цей проект на розгляд щодо фінансування з ДФРР. Вартість проекту близько 3 мільйонів гривень. Районна влада сприятиме його реалізації. 


Земельні проблеми, з якими звернулися жителі Петрівського району, за словами Сергія Кузьменка, мають вирішуватися у правовому полі – рішенням Держгеокадастру, у судовому порядку. 


Заявникам, які звернулися за матеріальною допомогою на лікування, запропонували подати відповідні заяви і у межах бюджетних можливостей їм буде виділено одноразову допомогу.


1079Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: