Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/03/23/u-kropivnitskomu-rjatuvalniki-pidvischuvali-profesiinu-maisternist-foto-.htm
новини, 23 березня 2017

У Кропивницькому рятувальники підвищували професійну майстерність (ФОТО)


Своєчасне та оперативне реагування на всі види надзвичайних подій і ситуацій, рятування людей і матеріальних цінностей є основним завданням Служби «101». Вирішальну роль в успішній ліквідації надзвичайних ситуацій і подій відіграють високий рівень підготовки особового складу рятувальних сил, вміння діяти оперативно і злагоджено в умовах обмеженого часу, чітко виконувати свої завдання в екстремальних умовах. Для навчання особового складу впродовж року проводяться відповідні заняття, повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


22 березня участь у семінарі-нараді з питань організації служби та реагування на надзвичайні ситуації взяли участь рятувальники 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Кропивницький. Семінар мав практичну і теоретичну частини. Порядок ведення оперативно-службової документації черговим караулом, коригування документації оперативного реагування, порядок обліку, утримання джерел протипожежного водопостачання та рукавного господарства, зберігання та обслуговування рукавів, ведення документації пункту зв’язку частини, прийом та обробка інформації про надзвичайну подію (ситуацію), здійснення її класифікації – такі питання розглянули в процесі теоретичної частини.


На практиці рятувальники відпрацювали порядок проведення зміни караулів, зокрема  проведення шикування, приймання чергування, проведення перевірки засобів індивідуального захисту органів дихання. Важливим етапом у проведенні семінару є вивчення та відпрацювання заходів безпеки праці, у тому числі під час роботи на висоті, під час обрізання електродротів та під час роботи в апаратах на стисненому повітрі. 


Такі навчання дають можливість працівникам пожежно-рятувальної служби вдосконалювати професійний рівень, відпрацьовувати на практиці теоретичні знання, що, у свою чергу, є надійною запорукою ефективного виконання завдань за призначенням.



     



1096Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: