Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/03/21/u-golovanivskomu-raioni-ogolosili-karantin-cherez-vijavlennjam-afrikanskoi-chumi-u-dikih-svinei.htm
новини, 21 березня 2017

У Голованівському районі оголосили карантин через виявленням африканської чуми у диких свиней



Голова Голованівської райдержадміністрації Олег Голімбієвськмй провів нараду з головами сільських, селищних рад за участі керівників управління Держпродспоживслужби в районі, відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії УДПСС, директора районної державної лабораторії ветеринарної медицини та інших посадовців. Основне питання, що розглядалося на засіданні, - про оголошення обходу №2 урочища «Воловик» Голованівського лісництва ДП «Голованівське лісове господарство» неблагополучним щодо африканської чуми свиней та встановлення карантину - повідомляє офіційний сайт Кіровоградської ОДА з посиланням на сайт Голованівської РДА.


За інформацією в.о. начальника Держпродспоживслужби в Голованівському районі, 14 березня 2017 року в обході №2 урочища «Воловик» Голованівського лісництва майстром лісу було виявлено загибель 15 диких свиней різної вікової та вагової категорії. Управлінням Держпродспоживслужби району повідомлено головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. Матеріал передано в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи (ДНДІЛДВСЕ) м. Київ. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней.


З метою недопущення подальшого розповсюдження на територію Голованівського району Кіровоградської області африканської чуми свиней прийняті відповідні рішення та розпорядження голови районної державної адміністрації.




1423Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: