Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 жовтня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/10/13/sinoptiki-prognozujut-poteplinnja-v-ukraini-za-10-dniv.htm
новини, 13 жовтня 2016

Синоптики прогнозують потепління в Україні за 10 днів


Український гідрометеорологічний центр прогнозує незначне потепління з 23 жовтня.


Про це сказав заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко під час селекторної наради, передають "Українські новини".


"Поступове підвищення температури можливе лише з 23 жовтня, тобто до кінця місяця ми усе ще очікуємо незначне підвищення температури порівняно з тією, котра буде до того моменту", – сказав Прокопенко.


З його слів, 13 жовтня в Україні протримається дощова й вітряна погода, місцями пройдуть сильні дощі в західних областях місцями з мокрим снігом.


14 жовтня циклон, що визначав погоду, покине межі України – й опади припиняться.


Одночасно із цим очікується зниження температури повітря вночі до 0...+6 градусів, а в західних областях температура вночі знизиться до -1...-3 градусів.


15-22 жовтня в Україні очікується прохолодна, переважно без опадів погода, з температурою повітря вночі +2...-3 градуси, удень +2...+9 градусів, на Закарпатті й на півдні Одеської області буде тепліше.


Водночас, Укргідрометцентр прогнозує відносно теплу зиму.


За словами Прокопенка, у листопаді й грудні середньомісячна температура буде близькою до середніх показників, а в січні, лютому й березні – вищою середніх показників.


"У цілому зима буде характеризуватися як відносно тепла, але тривалість опалювального сезону за температурними показниками буде коливатися від 160 днів на півдні країни до 180 на півночі й заході", – сказав представник Гідрометцентру.


Прокопенко наголосив, що впродовж зими будуть спостерігатися різкі зміни погодних умов.


1196Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: