Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 жовтня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/10/12/ukraintsiv-poperedili-pro-silni-doschi-z-mokrim-snigom.htm
новини, 12 жовтня 2016

Українців попередили про сильні дощі з мокрим снігом



В Україні очкується зміна погодних умов. Про це інформує ДСНС із посиланням на Укргідрометцентр, пише tyzhden.ua.


Згідно з прогнозами, протягом 12-13 жовтня хмарно з проясненнями. 12 жовтня у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, вдень і у Вінницькій, Миколаївській та Херсонській областях сильний дощ; в Одеській та Чернівецькій областях дуже сильний дощ, в Карпатах дуже сильний сніг; в Україні, крім північних областей, пориви вітру 15-20 м/с, в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях місцями 25 м/с.


«13 жовтня в Україні, крім крайньої півночі, дощі, вночі місцями сильні, у західних областях з мокрим снігом. Вітер південно-східний і східний, 7-12 м/с, в Україні, крім північних областей, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 2-7° тепла, на півдні до 12°, 13 жовтня у західних та північних областях від 3° тепла до 2° морозу; вдень 7-12° тепла, на крайньому півдні країни до 17°, 13 жовтня у західних, північних та центральних областях 3-8° тепла», – йдеться у повідомленні.


Вранці та вдень 12 жовтня, згідно з текстом, на Азовському і в північних районах акваторії Чорного моря та в портах пориви вітру 25-27 м/с, висота хвиль 20-40 дм, на акваторії Азовського моря 15-20 дм.


У зв'язку з очiкуваними сильними опадами 12 - 13 жовтня очiкується змiна гiдрологiчної ситуації з пiдйомами рiвнiв води:


- на рiчках басейну Прута та Сiреті (Чернівецька, Івано-Франківська обл.) на 0,3-1,0 м;


- на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) на 0,5 - 1,5 м;


- на притоках Днiстра у Тернопiльській, Хмельницькій, Вiнницькій обл.) на 0,2-0,7 м;


При сильних дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.


ДСНС України закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці, не ходити попід розлогими деревами, а також триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їхнє пошкодження.


Як повідомлялося, у середу, 5 жовтня, у більшість областей прийшло різке похолодання та дощі, на заході - зі снігом, зокрема, на Закарпатті, Львівщині, Буковині та Прикарпатті.


1728Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: