Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 жовтня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/10/12/u-kropivnitskomu-deputativ-vivezli-na-zavadivske-smittezvalische-foto-.htm
новини, 12 жовтня 2016

У Кропивницькому депутатів вивезли на Завадівське сміттєзвалище (ФОТО)


Сьогодні, 12 жовтня, в День депутата, у міській раді було обговорено проблеми міського сміттєзвалища. Тетяна Мартовицька, директор ТОВ КАТП- 1128 розповіла, що сміттєзвалище займає площу 18, 87 га. На 80% площі накопичено більше, ніж 3,8 млн. тонн побутових відходів. Ресурсу існуючого сміттєзвалища залишилося на 3 роки. Починаючи з серпня 2015 року було залучено інвестора в особі ТОВ "ЕКОСТАЙЛ". Проаналізувавши тодішній стан сміттєзвалища, інвестором було заплановано ряд заходів, які поділено на три етапи. 


По-перше - приведення у відповідність до вимог природоохоронного та санітарно-епідеміологічного законодавства стану сміттєзвалища, а саме: розроблена схема сміттєзвалища, з розміткою карти для різних видів відходів, встановлено шлагбаум, он-лайн відео моніторинг, відеореєстратор, кожні 10 днів здійснюється аерозйомка сміттєзвалища з метою контролю дотримання меж та інше. 

 

По-друге - заходи,  направлені на збільшення строку експлуатації сміттєзвалища, а саме: встановлено мобільну сміттєсортувальну лінію, що дозволило продовжити строк експлуатації сміттєзвалища, орієнтовно ще на 3 роки. 

 

По-третє - заходи, направлені на поліпшення санітарно-епідемічного стану сміттєзвалища, а саме: проводиться санітарі частини сміттєзвалища, що дозволило збільшити санітарно-захисну зону зі сторони мікрорайону Кущівка до 1 км та пробурено 5 тестових метанових свердловин для дегазації сміттєзвалища. 


За словами Тетяни Мартовицької, на даний час замовлені проекти на розробку та будівництво стаціонарної сміттєсортувальної лінії по брикетуванню органічних відходів, а також на будівництво тепличних комплексів та компостних полів. 


Після ознайомленя із інформацією, депутати поїхали на сміттєзвалище, щоб переконатись у достовірності даної інформації.


           

1921Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: