Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 червня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/06/14/selische-nove-opaljuvatimetsja-vid-energooschadnoi-kotelni.htm
новини, 14 червня 2016

Селище Нове опалюватиметься від енергоощадної котельні


Проблема модернізації і оновлення системи теплозабезпечення сьогодні гостро стоїть у селищі Новому, пише "Вечірня газета".


Забезпечити підключення сучасної мінікотельні до мережі системи теплоподачі у цьому мікрорайоні Кіровограда необхідно буде вже  впродовж цього літа. Таке завдання перед керівництвом КП “Теплоенергетик” і селищною радою поставив міський голова Андрій Райкович під час апратної наради сьогодні, 13 червня.

 

Проект модернізації вартістю 14,8 мільйона гривень уже розробили спеціалісти ПрАТ «Проектно-вишукувальний інститут «Кіровоградагропроект». Він передбачає зупинку великої енерговитратної котельні й реконструкцію нещодавно побудованої енергоощадної, а також прокладання нових труб.  Реалізацію проекту було вирішено поділити на декілька етапів.

 

Директор названого проектно-вишукувального інституту Петро Довченко назвав вартість першого етапу – 7,5 мільйона гривень. За ці кошти заплановано встановити на новій котельні додаткові насоси, прокласти на одній ділянці нову теплотрасу, а також об’єднати частину старих. Це дасть змогу до холодів здійснити переключення опалення Нового із енерговитратної на енергоощадну котельню. Повну ж модернізацію системи теплозабезпечення селища можна буде здійснити вже після опалювального сезону 2016–2017 років.

 

Заступник міського голови Олександр Мосін запропонував також провести на колишній заводській котельні, яка ще минулого опалювального сезону обігрівала більшу частину найвіддаленішого мікрорайону Кіровограда, необхідні ремонти, аби її можна було за необхідності підключити до опалення селища. На цю пропозицію пристали керівник і головний інженер КП «Теплоенергетик» Тетяна Соколенко і В’ячеслав Карауш та начальник міського головного управління житлово-комунального господарства Олександр Хачатурян. 

 

Підготовку до реалізації і реалізацію першого етапу проекту необхідно розпочинати якнайшвидше – на цьому наголошували всі посадовці. Олександр Мосін також зазначив, що міській владі реконструкцію системи теплозабезпечення селища Нового варто здійснювати на умовах співфінансування з Новенською селищною радою. 

 

На даний час спеціалісти продовжують розраховувати, яким чином потрібно провести перший етап реконструкції, після чого настане черга на його проведення в новій котельні й на теплотрасах селища Нового.


1344Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: