Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 січня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/01/26/zovnishne-nezalezhne-otsinjuvannja-z-ukrainskoi-movi-ta-literaturi-stalo-obov-jazkovim-dlja-usih-vipusknikiv.htm
новини, 26 січня 2015

Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури стало обов’язковим для усіх випускників

Про це  прес-конференції повідомила директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ельза Лещенко.

Посадовець повідомила, що у 2015 році Міністерством освіти і науки України запроваджено низку нововведень відносно порядку реєстрації та процедури проведення зовнішнього незалежного оцінювання.
Одна з таких новацій – об'єднання в один екзамен зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) та державної підсумкової атестації (ДПА).
Окрім того, усі без винятку випускники в обов’язковому порядку складатимуть ЗНО з української мови та літератури. Здаватимуть екзамен з української мови та літератури усі випускники, навіть ті, кому не потрібен сертифікат для вступу до ВНЗ. Проходитиме ЗНО з цього предмету одночасно по всій Україні 24 квітня.
У разі, якщо випускник не складе ЗНО з української мови та літератури, то, відповідно, не здаватиме тести з інших навчальних дисциплін та не матиме змоги поступити до вищого навчального закладу.
Також Ельза Лещенко повідомила, що нинішнього року кількість екзаменів із зовнішнього незалежного оцінювання буде скорочено - з 14 до 12 предметів.
За інформацією директора профільного департаменту, станом на 22 січня в області для здачі ЗНО вже зареєструвалися 2611 учнів, що є середнім показником по Україні.
Окрім того, відбулися зміни у процедурі реєстрації для здачі ЗНО. Якщо раніше учні реєструвався самостійно, то з нинішнього року за реєстрацію учнів відповідатиме керівництво навчального закладу.
Також Ельза Лещенко торкнулася питання безкоштовного харчування школярів. Нинішнього року фінансування освітньої галузі відбуватиметься шляхом надання субвенції з державного бюджету. Тож фінансування сніданків для учнів буде покладено на місцеві бюджети.
За словами Ельзи Лещенко, учні 1-4-х класів й надалі отримуватимуть безкоштовні сніданки. Право на безкоштовне харчування у навчальних закладах також матимуть діти учасників АТО.

2046Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: