Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 жовтня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/10/17/andrii-nikolaenko-vistupiv-na-radi-regioniv.htm
новини, 17 жовтня 2013

Андрій Ніколаєнко виступив на Раді регіонів

Сьогодні у Борисполі під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулося засідання Ради регіонів, на якому одним із головних обговорювалося питання проведення комплексу польових робіт і збирання врожаю у нинішньому році, а також завдання по його зберіганню і переробці.

Про стан справ в агропромисловому комплексі регіону інформував і голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.

Якісне використання земельних ресурсів, як основного чинника ефективного виробництва сільськогосподарської продукції – постійно у полі зору як обласної влади, регіональної аграрної науки, так і самих аграріїв. Тим більше, наголосив Андрій Ніколаєнко, звертаючись до Глави держави, - що основні завдання в плані раціонального використання землі були окреслені Президентом зовсім недавно у Кіровограді, під час третього Міжнародного інвестиційного форуму.

- Ми чітко розуміємо, що, сьогодні, обсяги виробництва сільськогосподарської продукції залежать від високопродуктивної техніки і сучасних технологій, які застосовуються в агропромисловому комплексі. Навіть на першій Всеукраїнській агропромисловій виставці “Агроекспо”, яка пройшла у Кіровограді 3 – 5 жовтня, частина техніки від 340 виробників-компаній із України, Росії та Білорусі була реалізована, а також було укладено велику кількість угод.

Андрій Ніколаєнко зауважив, що пріоритетне завдання нашого аграрного регіону – не тільки зібрати гарний урожай, а й створити максимальні умови для його переробки на вітчизняних підприємствах.

Далі – доволі красномовна статистика від голови ОДА щодо розвитку аграрної інфраструктури області за останні 3 роки: на Кіровоградщині збудовано 22 сучасних елеватора та зерносховища загальною місткістю 550 тисяч тонн. Найбільший із них – 94 тис. тонн у складі "Світловодського річкового терміналу", одного з найбільших річкових терміналів в Україні.

Андрій Ніколаєнко звернувся і до стратегічних завдань Державної програми активізації розвитку економіки на 2013 – 2014 роки, основою яких є створення сучасних підприємств із переробки сільськогосподарських культур.

- В області збудовано 2 сучасні олієекстракційні заводи загальною потужністю 2400 тонн на добу (“Креатив” та “Градолія”), завершується будівництво ще одного заводу потужністю 800 тонн на добу (ТОВ “Гідросенд”, м.Світловодськ).Підприємства області виробляють майже 17% загального експорту соняшникової олії. Аби зменшити сезонне коливання цін на плодоовочеву продукцію особливу увагу ми приділяємо нарощуванню потужностей для вирощування, зберігання та переробки овочів.За 3 останні роки в області збудовано 5 овочесховищ загальною місткістю 3,3 тис. тонн овочевої продукції та 1 холодильник потужністю 900 тонн. На наступному тижні відкриємо сучасне овочесховище на 10 тис. тонн в Олександрівському районі, - зазначив голова ОДА.

Андрій Ніколаєнко звернув увагу членів Ради регіонів, що обласна влада активно взялася за впровадження передового світового досвіду в аграрному виробництві, зокрема, налагоджено дієву співпрацю із провідними корейськими компаніями і вже створено спільне українсько-корейське підприємство, на базі якого працюватиме своєрідний науково-виробничий комплекс, що включатиме виробництво і переробку овочевої продукції і підготовку фахівців у галузі овочівництва.

Характеризуючи стан розвитку тваринницької галузі в регіоні, Андрій Ніколаєнко звернув увагу присутніх і на питання, які потребують системної уваги: виплата населенню дотацій на утримання великої рогатої худоби, а також компенсації сільгосппідприємствам за будівництво тваринницьких комплексів.

Очільник Кіровоградщини переконаний, що окремої уваги потребує і питання формування у аграріїв чіткого розуміння подальшого розвитку галузі в умовах поглиблення євроінтеграційних процесів.


2959Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: