Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 березня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/03/07/art-maidan-svoi-zbirajutsja-zi-svoimi.htm
новини, 7 березня 2013

Арт-Майдан: свої збираються зі своїми

Як анонсував сайт kirovograd24.com, добре знаний уже в Києві та інших містах держави «Арт-Майдан» нарешті добрався й до нашого обласного центру. Днями проект стартував у Кіровограді завдяки підтримці всеукраїнського громадського руху «Український вибір». Планується, – це буде місце, де молоді люди зможуть почитати одне одному власну поезію, виконати авторські пісні, поділитися наболілим, із користю для розуму й душі провести час. «Арт-Майдан», за визначенням організаторів, – це місце, де свої збираються зі своїми. Як правило, чоловік по 15-20. Кіровоград приємно вразив – на «вогник» зійшлося близько сотні.

«Типовий Кіровоград» запрошує долучатися

Біля вільного мікрофону кожен мав можливість поділитися з однолітками найпотаємнішими ліричними думками, віршованими рядками, своїми першими творчими кроками. У ролі читців, співаків та вдячних глядачів виступали переважно молоді люди студентського віку. Виконували власні поезії та пісні з мікрофоном і без, з гумором і серйозно, нерідко з глибоким підтекстом. Однак попри легку недошліфованість одних творів і гострий сарказм чи юнацький максималізм інших, усіх, хто зголосився виступити, можливо, вперше в житті перед публікою, «зі сцени» проводжали оплесками.

Ще напередодні заходу у соціальній мережі «Вконтакті» група «Типовий Кіровоград» (куди, до речі, можуть долучитися всі, хто забажає) були відомі імена тих, хто словом і ділом підтримав «Арт-Майдан». Це Ганна Дудник, Анастасія Смоліна, Артем Луценко, Ганна Московенко (у вузькому колі відома під псевдонімом Малія), Марія Дубоніс, Павло Броський, Поль Іщук, група «Мийте Руки», Аліна Андреєва та інші.

Під чай, каву, цукерки та печиво, що ними пригощали організатори учасників зібрання, однаково добре смакували як пісенне одкровення про зраду та про те, що чужими стають поступово, так і віршовану «класику» про те, що щастя мешкає поруч, а іменується те щастя досить несподівано – «Мій особистий кат». Юнаки та дівчата плавно переходили від найпотаємнішого до ілюзорного, від фантазійного до намріяного: щойно виголосивши ліричну оду борщу, давали римовані настанови сестрам молодшим та усім ідеальним дівчатам. Словом, захід видався по сімейному теплим і душевним – молоді вдалося розкритися і розслабитися. А це, для першого разу, вже немало.

Майданчик для обговорення тем, які хвилюють суспільство

До слова, громадський рух «Український вибір» – це не політична партія, тут не видають розпоряджень і завдань. Тож і участь у всіх заходах руху – цілком добровільна. Нині «Український вибір» – єдина громадська організація, що стала майданчиком для обговорення тем, які хвилюють суспільство, – будь то політика, наука, освіта або здоров’я нації.

Скажімо, нещодавно за ініціативи «Українського вибору» в Запоріжжі та Дніпропетровську пройшли масштабні круглі столи про вектор геополітичного вибору України. Набирає темпу і проект «Українська федерація». У Кіровограді, Чернігові та Чернівцях провели круглі столи на теми «Федералізм та місцеве самоврядування», «У пошуках втраченої самоідентифікації» та ін. На заходах були присутні представники всіх політичних і суспільних течій регіонів, журналісти, експерти та представники місцевого самоврядування. Мова йшла про необхідність адміністративної та бюджетної реформ, децентралізації влади, проблеми місцевого самоврядування тощо.

У рамках проекту «Освіта – завдання суспільства, а не держави» у прес-центрі «Українського вибору» за ініціативи міжнародного проекту «Foundation for Future» нещодавно відбулася Міжнародна конференція «За книгою». В її роботі взяли участь письменники, філософи, футурологи, видавці, розробники комп’ютерних ігор, представники сфери освіти, мас-медіа, політики з України, Росії, Латвії і Казахстану. Тоді учасники зустрічі обговорили проблему розвитку суспільства в контексті швидкозмінних форматів і способів передачі інформації.

Очікується, що надалі й активісти «Типового Кіровограда» обговорюватимуть можливі форми співробітництва, методи роботи, прогнозовані результати спільної діяльності громадських організацій і руху «Український вибір» та план спільних заходів на нинішній рік, зокрема, й заради соціального захисту громадян України.

3108Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: