Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 лютого 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/02/27/kirovograd-hoche-pozbutisja-radjanskih-vulits.htm
новини, 27 лютого 2013

Кіровоград хоче позбутися радянських вулиць

Топонімічна комісія, що засідала у Кіровоградській міськраді вчора, занесла меч над головами ще кількох міських вулиць. Зокрема, як пише сайт "Єлисаветградський тиждень", ім’я академіка Тамма пропонується дати нинішній вулиці Дзержинського. Нагадаємо, що Фелікс Дзержинський свого часу був соратником Леніна і «батьком» ЧК-НКВД-КГБ, а Ігор Тамм - фізик і лауреат Нобелівської премії жив у Кіровограді певний час. Саме на вулиці Дзержинського, що цікаво, у Кіровограді розташована будівля обласного Управління внутрішніх справ (на фото), а також головна синагога.

Вулиця імені «Всеросійського старости» часів Сталіна Михайла Калініна може стати вулицею родини Шульгиних. Це наші земляки - один загинув під Крутами, інший був у Кіровограді фінансистом, третій - був члено уряду УНР.

Вулицю імені ще одного полум’яного більшовика - Серго Орджонікідзе - планується розтяти навпіл. Від арки перед вулицею Колгоспною до вулиці Медвєдєва (трохи вище філармонії) це буде вулиця Ельворті. Англійці Томас і Р оберт Ельворті колись заснували нинішній завод «Червона зірка». Поруч із заводом вже у наші часи братам було встановлено пам'ятник (на фото).

А от від вулиці Медведєва до вулиці Тімірязєва нинішня вулиця Орджонікідзе може перетворитися... у Кавалерійську. Колись тут у нинішніх казармах було кавалерійське училище, манеж царських часів досі, умовно кажучи, зберігся на території військової частини.

3517Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: