Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва
Дата: 13 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2016/12/13/anons-zahodiv-biblioteki-dlja-junatstva-12-18-grudnja-.htm
афіша, 13 грудня 2016

Анонс заходів бібліотеки для юнацтва (12-18 грудня)

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва


Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на різноманітні заходи.


Книжкові виставки:


з 12 грудня у відділі мистецтв відкриється книжкова виставка «Микола Садовський: лицар української сцени», що присвячена 160-ій річниці від дня народження  видатного українського актора, режисера та громадського діяча.


Як актор Микола Садовський відзначався винятковою пластичністю, простотою, глибиною і щирістю почуттів, як режисер вніс свій вклад до збагачення українського репертуару перекладами та виховав цілу плеяду українських акторів. Роль Садовського як культурного і громадського діяча виходить далеко за межі театру, адже вона сприяла народженню нового покоління української інтелігенції 20 століття.


з 12 грудня у відділі популяризації книги буде оформлена книжкова виставка  «Поетичне слово Миколи Вороного», присвячена  145-річчю від дня народження українського письменника.


Микола Кіндратович Вороний український письменник, перекладач, поет, режисер, актор, громадсько-політичний діяч, театрознавець. Один із засновників Української Центральної Ради та один із засновників і режисерів Національного театру. 


Микола Вороний сповідує "чисте мистецтво", постійно намагаючись примирити його зі "служінням громаді", активною громадською позицією. Він одним із перших в українській літературі почав вводити в поезію урбаністичні мотиви, а перекладацький здобуток Вороного збагатив українську літературу кращими зразками світової поезії.


У відділі абонементу продовжує діяти книжкова виставка «Новорічно-рідзвяна містерія», що увібрала у себе художню літературу, літературу англійською мовою, поезію та для сімейного читання.


Масові заходи:


13 грудня о 17.00 запрошуємо усіх бажаючих долучитися до відзначення найбільшого передноворічного свята - Андріївських вечорниць. В рамках заходу: - музичні та танцювальні виступи; - тематичні книжкові виставки; - частування українськими стравами; - народні ворожіння, гуляння та обряди; - тематичні майстер-класи;  -  виставки творчих робіт українського народного мистецтва.


15 грудня о 16.00 відбудеться підсумкове засідання літературного клубу «Ліра» за 2016 рік -  «Літературний світогляд нового тисячоліття». Учасники заходу зможуть поділитися своїми емоціями, щодо попередніх засідань, підведуть підсумки року, що минає та традиційно поділяться своїми творами.


15 грудня о 15.00 працівники відділу популяризації книги спільно з фахівцями Управління державної служби надзвичайних ситуацій України  в Кіровоградській області проведуть практичне заняття в рамках проекту «Life safe» на тему: «Дотримання правил пожежної безпеки у період Новорічних та різдвяних свят». В рамках заходу молодь дізнається про основні правила безпеки під час зимових канікул та порядок дій, в разі настання небезпеки.


15 грудня о 18.00 в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва відбудеться зустріч та прес-конференція з поетом та прозаїком Сергієм Жаданом. Захід відбудеться в межах всеукраїнського ПСИхотуру відбудеться концерт музичного гурту "Жадан і Собаки". Як характеризує себе колектив, "Жадан і Собаки" - апокаліптично жорсткий та біблійно-безкомпромісний ска-панк проект з Харкова. Запрошуємо усіх бажаючих.


16 грудня о 16.00 працівники бібліотеки спільно з фахівцями Управління державної служби надзвичайних ситуацій України  в Кіровоградській області проведуть квест «Запобігти! Врятувати! Домомогти!». Учасники отримають маршрутні листи та подорожуватимуть бібліотекою по різних станціях; вони шукатимуть вибухонебезпечні предмети, накладатимуть шини, виконуватимуть завдання, хто першим прибуде до лінії старту і стане переможцем.


З 5 по 25 грудня Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва, спільно з Громадською ініціативою «Армія SOS», УДЮТ «СІЧ» та ГО ТІМО «Відкриті двері» оголосили благодійну Новорічну акцію «Привітаймо воїнів разом!». В рамках акції відбувається збір необхідних для воїнів, що знаходяться в зоні АТО, речей. На разі існує необхідність в наступних речах: теплі шкарпетки, солодощі, фрукти, консервація, засоби особистої гігієни, миючи засоби, чай (одноразові пакетики), кава (в стіках). 


Також у відділі мистецтв (2-й поверх) діє благодійна виставка-розпродаж поробок та картин кропивницьких майстрів та художників. Кошти зібрані під час розпродажу будуть використані на потреби бійців, що знаходяться в зоні АТО. 


Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва: тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектором соціокультурної діяльності; 0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.

           

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. 


Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний - субота.


3653Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: