Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва
Дата: 26 жовтня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2016/10/26/afisha-biblioteki-dlja-junatstva-26-30-zhovtnja-.htm
афіша, 26 жовтня 2016

Афіша бібліотеки для юнацтва (26-30 жовтня)

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва


Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на різноманітні заходи.


Книжкові виставки:


з 24 жовтня у відділі мистецтв відкриється книжкова «Пабло Пікассо: майстер модернізму». Виставка присвячена 135-ти річчю від дня народження видатного художника.


Пабло Руїс Пікассо -  іспанський і французький художник, працював в основному у Франції, один із найвидатніших митців XX століття. Працював в різних стилях та напрямках. Засновник кубізму, також створював роботи в стилі неокласицизму, з початку 1920-х рр. став лідером сюрреалізму. Створював скульптури з металу, ілюстрував книги, займався монументальним живописом. 


Експерти називають Пікассо «найдорожчим» художником у світі — 4 травня 2010 року картину митця «Оголена на тлі бюста і зеленого листя» було продано на аукціоні Christie's за 106.482 млн. доларів США, що стало рекордом, тобто найдорожчим шедевром мистецтва, будь-коли проданим у світі.


З 25 жовтня відділ абонементу презентує книжкову виставку присвячену Дню визволення України від нацистських окупантів «У книжковій пам’яті миттєвості війни».


День визволення України від фашистських загарбників — свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.


Запрошуємо користувачів бібліотеки також згадати героїчні сторінки історії України та вшанувати пам'ять ветеранів полеглих у війні.


З 24 жовтня у відділі абонементу відкриється виставка-інсталяція «Книжковий Біг-Бен», яка розповість про сучасне значення англійської мови як світової мови, адже 2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні. 


Виставка-інсталяція в рамках проекту «Display-кросинг» Молодіжної секції УБА подорожує всією Україною. Кожна з 81-ї бібліотеки – учасниці проекту розробляє своє бачення тематики виставки, створює свій оригінальний дизайн. Як виглядатиме «Книжковий Біг-Бен» кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва зможуть побачити усі хто завітає до бібліотеки протягом тижня.


З 26 жовтня у відділі мистецтв відкриється виставка творчих робіт молодої кропивницької художниці Світлани Хавроненко. Дівчина працює в оригінальній та цікавій техніці – енкаустика, яка полягає у створені картин за допомогою воскових олівців та звичайної праски. В даній техніці Світлана працює вже давно і неодноразово вражала відвідувачів бібліотеки власною творчістю. Цього разу майстриня презентуватиме нові картини присвячені різним темам та епізодам життя.


З 27 жовтня у відділі мистецтв відкриється книжкова виставка «Музична спадщина Дмитра Бортнянського», присвячена 265-ти річчю від дня народження видатного музиканта.


Дмитро Степанович Бортнянський – український композитор, співак і диригент, автор 6 опер, камерно-інструментальних творів, хорових концертів,   херувимських та причасних творів. Творчість Бортнянського мала значний вплив на подальший розвиток як російської, так і української музики. Традиційно українські музикознавці наголошують на використанні інтонацій української народної пісенності у хоровій творчості, що було зумовлено тим, що перші музичні враження композитором були отримані в Україні.


Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва: тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектором соціокультурної діяльності; 0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності

           

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний - субота.


3297Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: