Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва
Дата: 7 жовтня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2016/10/07/afisha-biblioteki-dlja-junatstva-10-16-zhovtnja-.htm
афіша, 7 жовтня 2016

Афіша бібліотеки для юнацтва (10-16 жовтня)

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва


Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на різноманітні заходи.


Книжкові виставки:


з 10 жовтня у відділі сприяння технічній творчості молоді відкриється книжкова виставка «Герої українського неба» Історія світової авіації тісно пов'язана з українською землею. Тут творили конструктор одного з перших літаків, що піднявся у повітря, Олександр Можайський, засновник теорії ракетобудування Микола Кибальчич, творець бойових ракет Олександр Засядько. Імена киян Ігоря Сікорського та Дмитра Григоровича стали всесвітньо відомими завдяки збудовним ними літальним апаратам. Безстрашні українські соколи Костянтин Арцеулов та Володимир Дибовський зуміли "приборкати" пострах перших авіаторів - штопор. Мужній і талановитий пілот Євграф Крутень заклав підвалини тактики винищувальної авіації, на які спираються і сьогоднішні прийоми повітряного бою. В Одесі промисловцем Артуром Анатра був створений один із перших у Російський імперії авіаційних заводів. 


Докладніше про історію та видатних постатей української авіації дізнаються усі відвідувачі виставки.


з 10 жовтня працівники відділу популяризації книги презентують книжкову виставку «Голос душі українського народу», присвячену  80-річчю від дня народження  Івана Драча.


Іван Федорович Драч - український поет, перекладач, кіносценарист, драматург, державний і громадський діяч, перший голова Народного Руху України та герой України. Докладніше про цікаві факти з біографії та творчості відомого поета розкаже книжкова виставка.


Масові заходи:


14 жовтня Україна відзначає – День Захисника України. Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від зазіхань північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім’я суверенності та єдності нашої держави. З нагоди свята в бібліотеці заплановані наступні заходи:

 

з 12 жовтня - відділ абонементу презентує книжкову виставку «Захисники та визволителі рідної землі»  присвячену Дню захисника України. 


11 жовтня о 15.00 працівники  відділу абонементу проведуть історичну подорож у минуле «Дух козацтва – український дух»;


11 жовтня о 8.00 та 12 жовтня о 14.00 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді запрошують на слайд-бесіду-вікторину «Музей козацької страви»;


13 жовтня о 15.30 працівники відділу популяризації книги презентують історичний екскурс «Шляхами звитяги – подвиг заради майбутнього».


11 жовтня о 14.00 працівники відділу бібліографії та краєзнавства проведуть чергове заняття у «Школі інформаційного комфорту». Цього разу тема засідання «Бібліографія - як джерело інформації. Різноманітні типи  і види бібліографічних посібників».


11 жовтня о 14.00 відбудеться чергове засідання клубу «Профі», під час якого працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть зустріч з головою обласної колегії адвокатів Пільгуй Миколою Олексійовичем. В рамках зустрічі Микола Олексійович, досвідчений адвокат, розкаже про захист власних прав, українське законодавство та цікаві факти з власної юридичної практики.

  

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва: тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектором соціокультурної діяльності; тел. 0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності

           

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний - субота.


3153Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: