Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Кіровоградська обласна бібліотека ім. Д. Чижевського
Дата: 21 березня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2016/03/21/anons-zahodiv-biblioteki-im-chizhevskogo-21-27-bereznja-.htm
афіша, 21 березня 2016

Анонс заходів бібліотеки ім. Чижевського (21-27 березня)

Кіровоградська обласна бібліотека ім. Д. Чижевського


Кіровоградська обласна бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує кіровоградців та гостей міста відвідати різноманітні заходи.


21 березня у всьому світ відзначається День поезії. На книжкових виставках «Так ніжно і медово пахне слово» (відділ читальних залів) та «Царина поезії» (відділ абонемента) представлені кращі зразки світової та української поезії. Серед відомих класичних перлин є твори молодих поетів, які торують свій шлях в поезії через сучасність. 


21 березня о 12.30, у Всесвітній  День поезії у відділі обслуговування користувачів відбудеться театрально-музична композиція “Лісова пісня” Лесі Українки — нове прочитання”. Її пропонує гостям молодий колектив аматорів Кіровоградського національного технічного університету. Сподіваємось, що мовою “Лісової пісні” Поезія “заговорить” до нас зовсім по-особливому. Запрошуємо всіх до театру в бібліотеці!


21 березня минає 150-та річниця від дня народження відомого єлисаветградського архітектора Якова Васильовича Паученка. Яків Паученко – митець, який створив неповторний модерний архітектурний ансамбль історичного центру міста Єлисаветграда. За його проектами була побудована лікарня Червоного Хреста Св. Анни (пологовий будинок № 2), лікарні Гольденберга (міська лікарня № 3), будинки Вайсенберга (обласне управління охорони здоров'я), Мейтуса (дитяча музична школа № 1 ім. Нейгауза), Міжнародний кредитний банк (вул. Дворцова, 17), Гостинний двір (Управління СБУ в Кіровоградській обл.), театр "Ілюзія" (школа мистецтв), багато приватних будинків. Всього - понад 20 зафіксованих об'єктів і це - за 48 років життя. У відділах бібліотеки працюють книжкові виставки, присвячені ювілею Я. Паученка «Життя і творчість Якова Паученка». Принагідно повідомляємо, що більше про Якова Паученка та інших видатних особистостей нашого краю можна дізнатися з бібліотечної бази даних «Видатні земляки» за адресою http://wiki.library.kr.ua 


22 березня о 14.00 в Орхуському центрі екологічної  інформації  обласної бібліотеки ім. Д.І. Чижевського відбудеться круглий стіл “Водні ресурси Кіровоградщини”, приурочений до Всесвітнього дня води. Теми, що пропонуються до розгляду на засіданні: основні аспекти охорони та збереження водних ресурсів Кіровоградської області; обґрунтування необхідності збереження запасів питної води; дослідження радону та радіохімічних показників у джерелах водопостачання Кіровоградської області; стан очищення стічних вод комунальними підприємствами області та їх вплив на водні об’єкти; поверхневі водойми - джерело інфекційних та неінфекційних захворювань  та ін. В рамках круглого столу відбудеться урочисте нагородження переможців конкурсу дитячого малюнка «Джерело мого дитинства», який проводився Кіровоградським облводресурсів та управлінням освіти Кіровоградської міської ради. Запрошуємо на засідання круглого столу фахівців та громадських діячів. 


23 березня о 14.00 фахівці обласної організації Товариства Червоного Хреста України проводять круглий стіл, присвячений боротьбі зі СНІДом і туберкульозом. Сьогодення вимагає підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу, профілактичні методи та можливості ліквідації цієї хвороби. Для гостей і учасників круглого столу буде запропонована експозиція цікавих матеріалів з даної теми. 

       

24 березня о 13.30 у відділі краєзнавства відбудеться засідання Краєзнавчих студій: “Нові краєзнавчі дослідження Олександрівського району”. На засіданні директор  Олександрівського районного краєзнавого музею Василь Білошапка  розповість про нові   дослідження з історії  Олександрівського району. У 2005 році він став лауреатом кіровоградської обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-ужиткового мистецтва ім. Я. Паученка в номінації «Геральдика і вексилологія». Найбільш успішним із проектів Василя Білошапки є підготовлені і видані у співавторстві з Борисом Кузиком «Олександрівка. Погляд крізь віки», «Олександрівський меридіан: люди, події, час», «У плині часу. Енциклопедія Олександрівщини», двотомник «Кіровоградщина: історія та сучасність центру України». Він є також членом Національної спілки краєзнавців України. Запрошуємо на зустріч краєзнавців, співробітників архівів, музеїв, викладачів, студентів та всіх бажаючих. Вхід вільний.


24 березня о 15.00 у відеозалі обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудеться показ фільму режисера Павла  Височанські «Коли-небудь ми станемо щасливими» (Польща, 2011 рік). Запрошуємо активних жителів нашого міста усіх вікових категорій, які бажають приємно та з користю провести час. Темою обговорення стане  право на щасливе життя.


24 березня о 17.00  у відділі документів іноземними мовами  продовжуються танцювальні вечори. Протягом місяця, щочетверга, американка Марія проводить  танцювальні майстер-класи англійською мовою. Нагадуємо, що у відділі документів іноземними мовами щодня крім вихідних о 17.00 відбуваються засідання клубів розмовної англійської мови. Цього тижня засідання присвячені Тижню американської  поезії. 


У суботу, 26 березня з 10.00 під час шкільних весняних канікул у відділі читальних залів відбуваються шахові турніри. Запрошуємо дорослих і малечу на шахово-шашкові поєдинки.  

 

27 березня – відзначається Міжнародний День театру. У відділі  мистецтв з 25 березня працює виставка ретро-фотографій відомого кіровоградського колекціонера Юрія Тютюшкіна «Дім, в якому живе театр». На фотографіях представлена будівля театру, яким він був  протягом ХІХ-ХХ століть.  


Шановні користувачі поважного віку! Бібліотечний регіональний тренінговий центр - запрошує усіх бажаючих на тренінги комп’ютерної грамотності та пошуку в Інтернет. Навчання проходить безкоштовно за бібліотечними комп’ютерами. Але є обмеження в кількості учасників. Тож поспішіть зареєструватися на квітневе навчання комп’ютерній грамотності за телефоном 22-58-90 або особисто в Інтернет-центрі ОУНБ ім.Д.І.Чижевського.


З 2 березня у відділі мистецтв працює виставка картин «Вчитель. Школа. Мистецтво» (де представлені творчі роботи сутентів та викладачів художньо-графічного відділення мистецького факультету КДПУ ім.В.Винниченка). Відділ проводить безкоштовні екскурсії по виставці, запрошуємо до перегляду. 


ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ


Деталі в розділі “Що нового”.


Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.


3327Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: