Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Прес-служба УДПтС України в Кіровоградській області
Дата: 29 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2016/02/29/-lesja-ukrainka-perlina-ukraini-.htm
фотогалерея, 29 лютого 2016

«Леся Українка – перлина України»

Прес-служба УДПтС України в Кіровоградській області

 

Цими днями Україна вшановувала пам'ять дня народження великої української поетеси Лесі Українки. Українка з великої літери, Леся була і є прикладом для кожного з нас, уособленням надзвичайної сили волі, терпіння та любові до рідної землі. Іван Франко називав її «чудом життєствердження. Леся Українка є видатною постаттю в  українській літературі; вона є однією з творців української нації. Жива й до сьогодні своїм словом, яке є «золотою пшеницею» літератури, вона заслужила творчих вечорів в її пам’ять, вивчення її творів.


В установах виконання покарань управління ДПтС України в Кіровоградській області вшановували пам'ять Великої української поетеси Лариси Петрівни Косач-Квітки, яка ввійшла в світову літературу під псевдонімом Леся Українка. З нагоди 142 річниці від дня народження письменниці, персоналом  соціально-виховної та психологічної роботи установ, було організовано цілу низку заходів, а саме: проведено тематично-просвітницькі  заходи в навчальних центрах, на відділеннях установ відбувся літературні вечори на тему «Леся Українка – перлина України», засуджені прослухали патріотичні твори «Красо Україно — Подолля», «Без надії сподіваюсь» що є символом життя, символом нескореної душі, також вершину творчості Лесі Українки за новим жанром драму-феєрію «Лісова пісня». Переглянули документальний фільм створений на честь видатної письменниці.


Для неповнолітніх, що тримаються під вартою в Кіровоградській установі виконання покарань (№ 14) в бібліотеці, провели літературну годину, читання віршів «Життя,  мов спалах». Під час заходу хлопців ознайомили з дитинством письменниці та початком її літературної творчості, довідались про цікаві моменти життя поетеси, про нелегку долю. 


Однозначно та без перебільшень твори видатної української поетеси заслуговують на світове визнання, та мають важливе значення для ресоціалізації, виховного впливу на засуджених, в її творах звучить оптимізм, лунають життєрадісні мотиви, які закликають нас до правильного життя та віру в невичерпні сили українського народу.



4071Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: