Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор:
Дата: 11 червня 2012
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2012/06/11/u-veresni-na-kirovogradschini-vidkrietsja-pershii-richkovii-terminal.htm
фотогалерея, 11 червня 2012

У вересні на Кіровоградщині відкриється перший річковий термінал

Напередодні святкування Дня міста Світловодська в одному із його мікрорайонів по вул. Лісозаводська відбулося урочисте відкриття початку будівництва "Світловодського річкового терміналу", у якому взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Ларін, його заступник Сергій Кузьменко, перший заступник Світловодського міського голови Сергій Яременко, генеральний директор групи компаній "УкрАгроКом" Анатолій Кузьменко, директор компанії "Гермес-Трейдинг" Юрій Скічко, депутат обласної ради Іван Марон та місцеві жителі.

Реалізацію найпотужнішого інвестпроекту на території міста розпочали група компаній "УкрАгроКом" та "Гермес-Трейдинг", які працюють на вітчизняному ринку вже більше десяти років і входять в 30 найбільших агрохолдингів держави та в десятку експортерів зерна з України. Діяльність аграрної корпорації базується на застосуванні найновітніших технологій вирощування, зберігання та реалізації сільськогосподарської продукції.

Загалом на рахунку інвесторів три комплекси елеваторної інфраструктури в Олександрійському та Світловодському районах, молочно-товарний комплекс та модернізовані потужності цукрозаводу в Олександрійському районі, нові спортмайданчики, красень-стадіон, реконструйовані дитячі садки та низка інших соціальних проектів.

Презентуючи потужність майбутнього річкового терміналу, директор компанії "Гермес-Трейдинг" Юрій Скічко проінформував, що вартість спорудження елеваторного комплексу місткістю 94 тисячі тонн зерна складає 160 млн. грн. До його будівництва задіяні найкращі проектні та будівельні компанії України – ВАТ "ПВІ "Миколаївагропроект", ЗАТ "УПВКТРТ "Укррічтранспроект" та ЗАТ "Кременчукнафтохімбуд-інвест".

Генеральний директор групи компаній "УкрАгроКом" Анатолій Кузьменко зазначив, що це перший об’єкт на Кіровоградщині нового призначення, який дасть можливість швидше транспортувати зерно водним шляхом до Чорного моря.

- Будівництво цього комплексу є надзвичайно актуальним в умовах завантаженості залізничних та автошляхів, відсутності достатнього транспортного парку в господарствах, - зауважив Анатолій Кузьменко.

Інвестори запевнили, що цей проект є найкращим в Україні. Порівняно з подібними вітчизняними об’єктами "Світловодський річковий термінал" буде досить функціональним: він зможе одночасно приймати та відвантажувати вагони та баржі із 5 тисячами тонн продукції на добу, здійснювати обробку та сушіння більше 4 тисяч тонн різних видів зерна.
Відкриття річкового терміналу заплановано на вересень 2012 року.

- Початок будівництва потужного елеватора визначна подія для Кіровоградщини, - відзначив голова облдержадміністрації. – Початок будівництва такого серйозного об’єкту, як елеваторний комплекс – це яскравий і далеко не поодинокий приклад успішної взаємодії групи компаній "УкрАгроКом" та "Гермес-Трейдинг".

- Такі об’єкти – це наше стратегічне майбутнє, частина фундаменту нашої економіки. Я вже не говорю про нові робочі місця, податки до бюджету і підтримку соціальної сфери, - наголосив Сергій Ларін. Очільник області подякував інвесторам та усім, хто долучився до будівництва елеваторного комплексу. – Тож будуємо нові об’єкти, рухаємося вперед, бачимо нову Кіровоградщину!

Керівники області та міста разом з інвесторами підписали меморандум про реалізацію проекту будівництва "Світловодського річкового терміналу" та заклали на будмайданчику освячену капсулу з посланням нащадкам.

4810Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: