Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Весь Кіровоград
Дата: 10 лютого 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2015/02/10/jarinich-zvernuvsja-do-jatsenjuka-z-prohannjam-vidnoviti-burovugilnii-kompleks-na-kirovogradschini.htm
економіка, 10 лютого 2015

Яриніч звернувся до Яценюка з проханням відновити буровугільний комплекс на Кіровоградщині

Весь Кіровоград

Народний депутат України Костянтин Яриніч звернувся до Прем’єр-міністра з проханням вжити термінових заходів реагування щодо недопущення ліквідації підприємств буровугільного комплексу на Кіровоградщині та забезпечення належного їх фінансування. Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook:

"В п'ятницю заступник Голови парламенту Оксана Сироїд оголосила мій депутатський запит до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо вжиття термінових заходів, спрямованих на відновлення функціонування буровугільного комплексу Кіровоградської області.

У мене викликає глибоке занепокоєння той факт, що дана галузь в Кіровоградській області занепадає. Це при тому, що вона має всі необхідні передумови для розвитку, зокрема: наявність сировинної бази, інфраструктуру, необхідні трудові ресурси.

Проте, такі державні підприємства, як ДХК «Олександріявугілля», ДП «Трест «Олександріярозрізобуд» та ДП «Бурвугілля» хочуть ліквідувати. Окрім того, у зв’язку з незадовільним державним фінансуванням, до кризового стану доведений також і Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд, спорудження якого триває ще з 1985 року у місті Долинська.

Я звернувся до Прем’єр-міністра з проханням вжити термінових заходів реагування щодо недопущення ліквідації підприємств буровугільного комплексу та забезпечення належного їх фінансування. Адже це робочі місця, видобуток власної сировини та надходження до бюджету".

3649Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: