Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 3 листопада 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/11/03/duhovnii-rozvitok.htm
культура, 3 листопада 2022

Духовний розвиток


Чим більше ти знаєш мов – тим кращий твій духовний розвиток. Бібліотека-філія № 1 організувала для своїх відвідувачів бібліографічну мозаїку «Чим більше ти знаєш мов – тим кращий твій духовний розвиток». 


Цей захід присвячений святкуванню Дня української писемності та мови. А це свято, у свою чергу, відзначається в день ушанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, з чиїм іменем пов’язують започаткування писемної української мови. 


Наші відвідувачі подивилися, зокрема, відеофільм «День української писемності», у якому йдеться про становлення та розвиток нашої мови, ознайомилися з літературною виставкою, де представлені видання про традиції та культурні надбання нашого народу. 


Наші читачі з’ясували, що українська мова належить до слов’янської групи індоєвропейської мовної сім’ї та входить до третього десятка найпоширеніших мов світу. Українська мова є результатом інтеграції трьох діалектів праслов’янської мови – полянського, деревлянського та сіверянського. А з повномасштабним вторгненням московитів на нашу святу землю, українська мова стала нашою зброєю масового ураження проти зросійщення та стала фактором національної єдності, безпеки й перемоги. 


457Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: