Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 8 липня, 16:29
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/07/08/scho-take-vaucher-i-z-jakoju-metoju-vin-vidaetsja-.htm
суспільство, 8 липня, 16:29

Що таке ваучер і з якою метою він видається?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Ваучером є документ, що дає особі право на проходження одного з видів навчань. Таким навчанням може бути перепідготовка за робітничою професією, спеціалізація чи підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця.


Або ж ваучер дає особі право на підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутого за іншою спеціальністю. Ваучер дає особі право на підготовку на наступному рівні освіти, крім третього освітньо-наукового чи освітньо-творчого рівня вищої освіти.


Ваучер гарантує особі оплату її навчання центром зайнятості.


Право на одноразове отримання ваучера в Державній службі зайнятості для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці мають окремі категорії громадян.


Слід зазначити, що зареєстровані безробітні не мають права на отримання ваучера. Але це не позбавляє їх права на проходження професійного навчання. Навчання безробітних проводиться на підставі відповідного сертифіката.


Правові підстави видачі ваучерів регулюються статтею 30 Закону України «Про зайнятість населення» та Порядкомвидачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року №207 (із змінами).


Все про ваучер – на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням http://surl.li/dnwsor


Є бажання отримати ваучер та навчатися за сприяння Державної служби зайнятості? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/pacfp Або пишіть у Telegram-канал t.me/dcz_kir



1049Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ангеліна 8 липня 19:15
0
Допоможемо вступити до польських вишів https://imclasses.com/
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: