Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: авторка - Олена Ковальова, CКЦ "Задзеркалля", фото - Олександр Майоров
Дата: 2 квітня, 16:00
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/04/02/subkulturnii-multifest-stanetsja-tsiei-vesni-v-oleksandrii.htm
суспільство, 2 квітня, 16:00

Субкультурний мультифест станеться цієї весни в Олександрії

авторка - Олена Ковальова, CКЦ "Задзеркалля", фото - Олександр Майоров

Десять молодіжних команд на Кіровоградщині пройшли у березні навчання в рамках програми UPSHIFT, організоване громадською організацією “Слов’янський культурний центр “Задзеркалля”, та отримали шанс втілити свої ідеї і вирішити соціальні проблеми за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. Одна з команд —  це “Зелені віники” з Олександрії.

Команда складається із трьох хлопців:  Андрія Лихошерста, Родіона Дрозда та Данила Машуровського. Вони вирішили взяти участь у програмі UPSHIFT, бо їм болить проблема нестачі психо-емоційної підтримки молоді Олександрії. 

“В наш час, молодь оточена великою кількістю інформації та подій, серед яких легко загубитись. Пострадянське виховання та війна перешкоджають підліткам в самореалізації та прояві емоцій, а тим часом це дуже молоді необхідно”, – вважають у команді. Подальший культурний розвиток країни лежить саме на їх плечах, але в умовах обстрілів та тривог юнаки та дівчата Олександрії не проявляють великої зацікавленості до мистецтва. Принаймні, про це свідчать апшифтери, котрі знаходяться в епіцентрі молодіжного руху. Інша причина цього –  брак комунікацій між однолітками.

Після того, як команда “Зелені віники” пройшла навчання на буткемпі, хлопці вирішили зосередитися на організації культурно-дозвільних заходів, що сприятимуть  самореалізації і розвитку молоді, та  на створенні різних субкультурних спільнот -= через проведення в Олександрії мультифесту культурно-дозвіллєвого формату. 

“У програму цього фестивалю увійде багато різних компонентів. Починаючи від аніме вечірки та музичних зустрічей, завершуючи виступами спікерів та спікерок щодо актуальних трендів у мистецтві фотографії та журналістиці”, – планують апшифтери. Щоб на цих подіях зацікавлені люди могли спілкуватися і обмінюватися досвідом, ставити питання учасникам та учасницям “Живих бібліотек” та смакуючи кулішем, звареним просто неба.

“Ми будемо інтегруватись у заходи, які проводитимуть інші спільноти, і на партнерських засадах з ними співпрацювати. Також плануються арт-прогулянки для представлення різних субкультур”, – діляться планами апшифтери. Для втілення цих планів у життя команда співпрацюватиме із молодіжним простором «Другий поверх», а також з Коледжем культури та мистецтв, арт-клубами і арт-кафе міста,. 

Слідкуйте за діяльністю команди “Зелені віники” протягом наступних трьох місяців в Олександрії, приєднуйтесь, допомагайте втілювати мрії молоді у життя!

Більше дізнатися про цю та інші команди, які беруть участь у програмі UPSHIFT можна на сайті https://upshiftukraine.org, і в Інстаграмі https://www.instagram.com/ngozadzerkallyaUPSHIFT — це глобальна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка реалізується у понад 40 країнах. Програма надає можливість молоді пройти тренінг за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн), отримати менторську підтримку та ресурси, щоб створити соціально важливі проєкти.

466Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: