Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 4 березня, 15:01
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/03/04/muzichni-mandri-jangoliv.htm
суспільство, 4 березня, 15:01

Музичні мандри янголів


У відділі мистецтв бібліотеки Чижевського відбувся концерт«Музичні мандри янголів». 


Це свято подарували гостям бібліотеки – батькам та дітям – учні музичної школи № 2 імені Юлія Мейтуса Маргарита Тютюнник, Михайло Попов, студентка Кропивницького музичного фахового коледжу Поліна Беспала, концертмейстери Оксана Бормінцева, Катерина Місюта та ведуча Ольга Черняхович.


Розпочався концерт звуками «Забутого вальсу» Фредеріка Шопена у виконанні лауреата музичного конкурсу «Люблю Польщу»Михайла Попова.


Приємним сюрпризом стало знайомство гостей з юною скрипалькою Маргаритою Тютюнник, яка створює власні музичні композиції і є лауреатом ІV всеукраїнського фестивалю–конкурсу юних композиторів імені Юлія Мейтуса.Маргарита виконала власні твори«Квітка» та «Пустеля».


Михайло Попов не тільки талановитий піаніст, а ще має чарівний чистий голос. Він заспівав українську пісню сучасної композиторки Руслани Лісової «Там, де ходиш ти» на слова Катерини Квітчастої.


У ці лютневі дні українці особливо згадують Тараса Шевченка, який вірив у майбутнє України та любив її всім серцем. Тож для батьків та дітей прозвучала пісня «Бандуристе, орле сизий» на слова Шевченка в обробці Оксани Бормінцевої. 


Композитор Мирослав Скорик був справжнім метром класичної музики і назавжди лишиться ним. Тому так щемливо звучала скрипка Маргарити Тютюнник і «Елегія» Мирослава Скорика наповнила залу високими вібраціями звукової гармонії. 


А ще на цьому сімейному дозвіллі гості дізнались, що Мирослав Скорик у 60-ті роки минулого століття організував вокально-інструментальний ансамбль «Веселі скрипки» та написав багато пісень. І ось одна із них «Не топчіть конвалій» і прозвучала на концерті у виконанні Михайла Попова. Ця пісня стала першим хітом-твістом в Україні. 


Завершився концерт теж символічно. Побажанням для всіх присутніх залишатися навіть у важкі часи на творчому позитиві і з високими почуттямидля гостей прозвучала «Аппассіоната»Йозефа Сука у виконанні Поліни Беспалої. 


Гості бібліотеки гучними оплесками віддячили артистам за мистецьке дійство.


Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг». 


Переглянути концерт можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=ZeamjVFO8-Y. 


1662Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: