Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Л. Базюк, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 14 січня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/01/14/riziki-nelegalnoi-trudovoi-migratsii-obgovorili-u-znam-jantsi.htm
суспільство, 14 січня 2022

Ризики нелегальної трудової міграції обговорили у Знам’янці

Л. Базюк, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Про ризики нелегальної трудової міграції днями говорили у Знам’янській міськрайонній філії обласного центру зайнятості під час інформаційного семінару, що був проведений для незайнятих трудовою діяльністю громадян. 


«Працюючи нелегально, особа позбавляє себе соціальних та пенсійних гарантій. Тому обов’язок служби зайнятості – застерегти та попередити шукачів роботи про небезпеку, яка чекає на них у разі нелегального працевлаштування не тільки у своїй країні, а й за кордоном», – зазначила, розпочинаючи захід, фахівчиня Знам’янської міськрайонної філії обласного центру зайнятості Людмила Базюк. 


Під час заходу обговорювались основні характеристики трудової міграції, причини її виникнення та небезпечні наслідки нелегального працевлаштування як для особи, так і для суспільства в цілому. 


Також присутні отримали корисні поради щодо того, що необхідно знати під час виїзду за кордон з метою працевлаштування, аби не потрапити в тенета агентств-шахраїв; де можна перевірити інформацію про посередницьку структуру; куди потрібно звертатися у разі виникнення аналогічних питань. 


Присутнім було підкреслено, що, працюючи неофіційно, особа не може належним чином захистити свої права: право на гідні умови роботи; на відпочинок; вихідні; право на виплати в разі втрати працездатності тощо. 


Учасникам порадили скористатися інтерактивним квестом, який створено за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) та за фінансування Уряду Японії. Інтерактив дає можливість кожному поринути у віртуальну реальність на 30 хвилин. Проходження квесту в ігровій формі дозволяє розвинути критичне мислення в різних життєвих ситуаціях, навчає розпізнавати різні ризиковані пропозиції, які можуть призвести до торгівлі людьми, допомагає відпрацювати навички безпечного працевлаштування. 


Маємо надію, що така інформація стане корисною для громадян та сприятиме підвищенню обізнаності щодо питань торгівлі людьми, безпечної міграції, формування свідомого ставлення до міграційних намірів та мінімізації вірогідності потрапляння до екстремальної ситуації. 


Наприкінці фахівчиня ознайомила учасників семінару з актуальними вакансіями на ринку праці, електронними сервісами служби зайнятості, що орієнтовані на пошук легальної праці. 




1566Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: