Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Л. Ліпінська, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 4 січня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/01/04/stazhuvannja-sogodni-robotodavtsevi-bazhanogo-pratsivnika-bezrobitnomu-zakripitisja-na-robochomu-mistsi.htm
суспільство, 4 січня 2022

Стажування сьогодні: роботодавцеві – бажаного працівника, безробітному – закріпитися на робочому місці

Л. Ліпінська, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості


Сьогодні більшість з нас уже усвідомили: ринок праці – це реальність. Він являє собою пропозицію робочої сили і попит на неї. Формують їх працездатні громадяни і роботодавці. Між ними – державна служба зайнятості, яка повинна допомогти їм знайти один одного, щоб перші могли працювати й отримувати гідний заробіток, інші – розвивати бізнес й одержувати прибуток.


Запорукою ефективного бізнесу є надійний колектив. Так, кожен роботодавець при започаткуванні та в подальшому розвитку діяльності велику увагу приділяє підбору кадрів. У цьому питанні надійну допомогу підприємці отримують звернувшись до служби зайнятості.


Наприклад, наприкінці минулого року, у грудні місяці, до Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості звернулась Ольга Миколаївна Романів, підприємниця, діяльність якої пов’язана з роздрібною торгівлею медичними й ортопедичними товарами.


Роботодавцеві необхідно було підібрати уважного, відповідального, добросовісного працівника на посаду оператора комп’ютерного набору для ведення електронної бази даних руху медичних препаратів у межах аптечної мережі.


Оскільки робота дуже кропітка і відповідальна, роботодавець мав намір взяти на роботу людину, яка вміє ставити мету і досягати її послідовними та логічними діями, з високо розвинутим почуттям обов’язку та надійну у розв’язанні завдань повсякденної діяльності.


Аби підібрати спеціаліста, який цілком відповідав би вимогам роботодавця, підприємцеві було запропоновано проведення стажування на виробництві, щоб задовольнити потреби роботодавця в повному обсязі.


Переглянувши кваліфікаційний склад шукачів роботи, роботодавцеві було підібрано кандидатуру і направлено на проходження стажування безпосередньо на робочому місці. Стажування показало, що безробітна повністю відповідала вимогам роботодавця. Отже всі сторони задоволені отриманим результатом.


Уже понад два тижні колишня безробітна працює на підприємстві. Вона задоволена умовами праці, а роботодавець – результатами роботи працівника.


1671Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: