Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Семененко, PR-менеджер БО “100 відсотків життя. Кропивницький»
Дата: 20 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/20/uchasnik-ato-likue-tuberkuloz-za-innovatsiinim-doslidzhennjam.htm
суспільство, 20 жовтня 2021

Учасник АТО лікує туберкульоз за інноваційним дослідженням

Вікторія Семененко, PR-менеджер БО “100 відсотків життя. Кропивницький»


Степан повернувся з зони проведення АТО до себе в Гайворонський район, намагався звикнути до мирного життя, задумувався над майбутнім, адже з дружиною розлучилися. Як бути далі, як зібрати себе і знову жити? 


У цю мить, здоров’я почало давати збій. Пішов обстежитися. Діагноз: мультирезистентний туберкульоз. У голові одразу питання: чи вдасться подолати недугу. 


У Кіровоградському обласному фтизіопульмунологічному медичному центрі (колишня назва – обласний протитуберкульозний диспансер) запропонували лікування за інноваційним дослідженням BРаL. Простіше кажучи: замість 12-18 місяців лікування туберкульозу, буде 6 місяців. Кіровоградська область - одна з небагатьох областей, які змогли долучитися до участі в даному дослідженні завдяки проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що реалізує благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), впроваджується РАТН.


- Клієнти, у яких лікарсько-стійкий туберкульоз мають можливість отримувати лікування новими протитуберкульозними препаратами режимом BРаL. Клієнта було обстежено перед початком лікування, а потім, за його згодою, направлено до державної установи «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського НАМН України». Він отримав безкоштовну госпіталізацію, лікування та обстеження. А також безперебійне забезпечення протитуберкульозними препаратами на увесь курс лікування, щомісячний моніторинг за лікуванням. Організація «100 відсотків життя. Кропивницький» компенсує вартість проїзду до Києва і у зворотньому напрямку. Я надаю клієнту соціальний супровід. Також суттєва допомога для Степана та інших клієнтів, яких ми супроводжуємо в цьому проєкті, - це сертифікати на отримання продуктових наборів, адже розуміємо необхідність якісного харчування у боротьбі з захворюванням, - розповідає Анна Шевченко - соціальна працівниця проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», який фінансується USAID, впроваджується РАТН.


Степан зараз проходить лікування, адже опісля планує повернутися додому, влаштуватися на роботу та побудувати міцну сім’ю.


1186Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: