Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: РБК-Україна
Дата: 8 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/08/subsidija-za-novimi-pravilami-za-scho-ukraintsiv-pozbavljatimut-viplat.htm
суспільство, 8 жовтня 2021

Субсидія за новими правилами: за що українців позбавлятимуть виплат

РБК-Україна


В Україні субсидію зможуть отримати у цьому опалювальному сезоні близько 3 мільйонів громадян, згідно з прогнозами Мінсоцполітики, але всіх заявників на допомогу перевірятимуть через Єдиний реєстр боржників, виявляючи порушників вимог. Чиновники пояснили, за які "проступки" позбавлятимуть виплат.


Про це йдеться в програмі "Економіка" на каналі "Україна 24".


За що можна залишитися без субсидії


У профільному міністерстві зазначають, що за новим механізмом оформити субсидії стало простіше, і для цього достатньо просто надіслати спеціальну заявку із зазначенням даних. Далі - справа за моніторингом і перевірками.


"Якщо людина пише: депозиту у мене немає, відбувається верифікація через банківські установи і відповідно потім з'ясовується, що у людини там депозит, людина надала недостовірну інформацію. На підставі цього субсидію можуть забрати та повернути до бюджету", - розповів заступник голови Мінсоцполітики Віталій Музиченко.


Домогосподарство позбавлять право на виплати, якщо серед членів сім'ї є людина із заборгованістю по сплаті аліментів.


Також не зможуть отримати субсидію ті, у кого борги за комуналку перевищили 20 неоподатковуваних мінімумів, тобто 340 гривень.


"Для того, щоб мати субсидію треба розрахуватися з попередніми боргами. Або їх реструктурувати", - говорить міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.


Раніше міністр соціальної політики України Марина Лазебна розповіла, що в цьому опалювальному сезоні середній розмір субсидії складе близько 2 тисяч гривень.


РБК-Україна


1077Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: