Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: В.Крицька, заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Новгородківського районного центру зайнятості
Дата: 7 вересня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/09/07/invalidnist-ne-stala-na-zavadi-bazhannju-pratsjuvati.htm
суспільство, 7 вересня 2017

Інвалідність не стала на заваді бажанню працювати

В.Крицька, заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Новгородківського районного центру зайнятості


Новгородківський районний центр зайнятості приділяє значну увагу роботі, зокрема, в напрямку надання адресних соціальних послуг громадянам з інвалідністю, що спрямована на підвищення у них мотивації до праці, підбір роботи з урахуванням рекомендацій медико-соціальних експертних комісій, наявних у інваліда кваліфікації, знань тощо. 


«Спеціалісти центру зайнятості, застосовуючи в роботі із клієнтами з обмеженою працездатністю індивідуальний підхід, визначають оптимальні шляхи працевлаштування, надають їм комплекс відповідних соціальних послуг, а також психологічну підтримку», – зазначив Володимир Ніколаєнко, директор Новгородківського районного центру зайнятості.


В результаті проведеної роботи з 12 осіб з інвалідністю, які з початку цього року перебувають на обліку, працевлаштовано 5 осіб.


Так, пан Леонід, інвалід ІІІ групи, через погіршення стану здоров’я залишилася без роботи. Знайти самотужки підходящу роботу не вдалося. Втративши надію, чоловік звернувся до Новгородківського РЦЗ по допомогу в працевлаштуванні.


Отримавши відповідні інформаційні, консультаційні послуги, поради фахівців щодо успішної співбесіди з роботодавцем та впевнившись у власних силах, Леонід отримав роботу з урахуванням його медичних показань. Сьогодні він працює водієм автотранспортних засобів у ПАФ «МЮННТ». 


Земляк Леоніда – Юрій, маючи інвалідність, також зіткнувся з проблемою працевлаштування та звернувся до районного центру зайнятості по допомогу в пошуку роботи. З метою прискорення працевлаштування йому запропоновано пройти стажування безпосередньо на робочому місці у фермерському господарстві «Віталіна». Таким чином Юрій набув необхідного практичного досвіду діяльності, професійних знань і вмінь та отримав бажану роботу.


За словами пана Юрія, досягти бажаного в житті людині допомагають – її віра в себе, наполегливість, цілеспрямованість, прагнення бути активним.  



2869Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: