Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 23 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/08/23/pravila-pozhezhnoi-bezpeki-nagadali-rjatuvalniki-meshkantsjam-selischa-novogo.htm
суспільство, 23 серпня 2017

Правила пожежної безпеки нагадали рятувальники мешканцям селища Нового

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Незважаючи на те, що сезон літньої спеки закінчується, питання запобігання пожежам у житловому секторі не залишається поза увагою рятувальників. Адже у порівнянні з іншими небезпеками, ризик загибелі та травмування людей вніслідок пожеж у житловому секторі найбільш високий. Теоретично майже кожна пожежа у житлових масивах: чи то – приватному секторі, чи у багатоповерхових будинках, може мати трагічні наслідки. Тож щоб цього не сталося рятувальники проводять роз’яснювальну роботу серед населення. 


22 серпня фахівці Управління ДСНС поспілкувалися з жителями селища Нове у Кропивницькому. Увагу громадян було акцентовано на дотриманні правил пожежної безпеки у повсякденному житті: це і безпечне використання побутових електро- та газових приладів, які мають бути справними, недопущення перевантаження електромережі, обережне поводження з газовими приладами, відкритим вогнем, постійний нагляд за малолітніми дітьми. Адже саме безпечність дорослих спонукає дітей до сміливих експериментів, які, на жаль, деколи закінчуються трагічно. Крім того, шкоди і довкіллю, і майну може завдати шкідлива звичка курити: необережно кинутий недопалок може спровокувати пожежу в оселі або пожежу сухої трави на відкритій території. Та в будь-якому разі під час побутових пожеж завжди існує ризик втрати людських життів. Тому, користуючись нагодою, рятувальники ще раз наголосили мешканцям селища на необхідності дотримання правил пожежної безпеки, особливо у спекотний період року.


Поряд з тим завжди існує небезпека знайти під час роботи на городі чи прогулянки небезпечний предмет, який може виявитись боєприпасом часів Другої світової війни. Тому знати, як вчинити у такій ситуації повинен кожен.


На завершення розмови рятувальники роздали громадянам листівки застерігаючого змісту.


     



2730Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: