Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Юрій Солтик, сайт ОДА - http://www.kr-admin.gov.ua
Дата: 7 липня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/07/07/-tochne-vidobrazhennja-ugodi-pro-asotsiatsiju-ukraina-es-v-ukrainskih-media-drugii-etap-startuvav-na-kirovogradschini.htm
суспільство, 7 липня 2017

"Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа" – другий етап стартував на Кіровоградщині

Юрій Солтик, сайт ОДА - http://www.kr-admin.gov.ua

Сьогодні заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Світлана Лобанова провела зустріч із представниками делегації проекту "Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа".

У складі делегації були Ізабелла Хруслінська, яка є безпосереднім керівником проекту і програмним директором польського Фонду міжнародної солідарності, Ксенія Канєвська – асистент проекту, польський Фонд міжнародної солідарності, Наталія Руденко – координатор проекту від ГО "Інтерньюз-Україна", Андрій Нечипорук – координатор від ГО "Товариство Лева" та Анатолій Марциновський – тренер проекту, ментор грантового компоненту та Вікторія Талашкевич.

На початку зустрічі Світлана Лобанова наголосила, що місцеві органи виконавчої влади області системно реалізують державну політику у сфері європейської інтеграції. Окремо вона відзначила розвиток інтеграції на міжрегіональному рівні із країнами-членами ЄС.

"Особливу увагу ми приділяємо розвитку співробітництва з Республікою Польща – нашим стратегічним партнером. Її вступ до Європейського Союзу створив цілком нові умови для розвитку економіки нашої держави, а постійний обмін делегаціями з Нижньосілезьким воєводством дає можливість переймати польський досвід на шляху інтеграції до Європейського Союзу", - відзначила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації.

Ізабелла Хруслінська представила організаційну та змістовну частину проекту "Точне відображення угоди про Асоціацію Україна-ЄС в українських медіа". Вона повідомила, що проект втілюється польським Фондом міжнародної солідарності у співпраці з українськими громадськими організаціями "Інтерньюз-Україна" та "Товариство Лева". Реалізується за кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також за кошти Програми "Підтримка демократії", що у свою чергу фінансується з Програми польського співробітництва задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Перший етап проекту тривав з вересня 2015 до березня 2017 року.

Другий етап проекту розпочався в квітні 2017 року і триватиме до березня 2019 року. Як відзначила пані Ізабелла, Кропивницький став одним із перших регіональних майданчиків, де проект розпочав свою роботу. Наразі учасниками проекту є 60 представників мас-медіа усієї України. Кіровоградщину у проекті представляють сайт "Тусовка" та тижневик "Первая городская газета".

Проект має на меті посилити спроможність місцевих медіа у сфері висвітлення тем, які стосуються імплементації Угоди про асоціацію; підвищити рівень поінформованості громадян України щодо європейської інтеграції, впровадження європейських стандартів; збільшити обсяг якісної інформації про процес євроінтеграції України, можливості, які надає Угода про асоціацію, а також виклики, що постають перед українським суспільством.

Проект буде сприяти втіленню положень Стратегії комунікування європейської інтеграції України, яка була розроблена у рамках першої фази проекту незалежною Експертною групою у тісній співпраці з Урядовим офісом з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Кабінету Міністрів України, а також у консультаціях з Представництвом Європейського Союзу в Україні та ключовими медійними та неурядовими гравцями у сфері комунікування європейської тематики в Україні.

Як зауважила Наталія Руденко, координатор проекту від ГО "Інтерньюз-Україна", Стратегія комунікування європейської інтеграції України направлена до Державного комітету телебачення та радіомовлення України і в майбутньому має стати підґрунтям для підготовки державної програми з питань інформування громадськості з питань європейської інтеграції на 2018-2021 роки. Наталія Руденко також відзначила, що однією із новацій проекту буде підготовка та безкоштовна передача інформаційного продукту учасникам програми.

Учасники зустрічі також обговорили виклики із якими зіштовхнулися регіони, зокрема Кіровоградщина, у рамках підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, питання, які розглядатимуться на спеціалізованих вишколах для представників мас-медіа від представників польських та українських експертів, залучання редакцій та журналістів для участі у грантових конкурсах на створення медіа-матеріалів на європейську тематику тощо.

1826Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: