Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: За матеріалами Кропивницького відділу поліції Кіровоградської області
Дата: 8 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/12/08/politseiski-doluchilisja-do-pravovogo-vihovannja-pidrostajuchogo-pokolinnja.htm
суспільство, 8 грудня 2016

Поліцейські долучилися до правового виховання підростаючого покоління

За матеріалами Кропивницького відділу поліції Кіровоградської області


Знати свої права, виконувати обов’язки, орієнтуватися у законодавстві – такі питання обговорили працівники ювенальної превенції Кропивницького відділу поліції з учнями загальноосвітніх шкіл та середніх спеціальних навчальних закладів міста під час зустрічі у рамках тижня правових знань.


У ході бесід працівники поліції розповіли присутнім про найпоширеніші види злочинів і правопорушень серед молоді та профілактичні заходи, яких вживають правоохоронці для їх попередження і припинення.


«Найважливіше - не ігнорувати норм чинного законодавства, які, на перший погляд, здаються вам незначними, адже їх порушення тягнуть за собою низку негативних наслідків. Найчастіше студентською та шкільною молоддю вчиняються такі адміністративні правопорушення, як: розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та паління у заборонених місцях і дрібні крадіжки. За ці та інші протиправні вчинки вам або вашим батькам доведеться понести покарання», - наголосили поліцейські учням.


Окремо працівники поліції спільно з підлітками розглянули особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх. Також дітям надали поради і застереження, як вберегти себе від злочинних посягань таких як шахрайства, крадіжки, пограбування, розбої та інші.


Не оминули правоохоронці і тему шкідливого впливу на організм людини тютюнопаління, алкогольних напоїв та небезпечності наркотичних речовин. Дітям наголосили, що легких наркотиків не буває, а всі наркотичні засоби, у тому числі і курильні суміші, є сильною отрутою.


Молодь не лише слухала, а й активно брала участь у спілкуванні, ставила запитання щодо роботи поліцейських підрозділів та цікавилася, як правильно поводитися у певних життєвих ситуаціях.


Працівники поліції сподіваються, що знання, які отримали юні слухачі на правових уроках, допоможуть їм стати відповідальними та правосвідомими громадянами нашої держави.



1833Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: