Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба Соціалістичної партії України
Дата: 5 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/12/05/sud-pidtverdiv-pan-ustenko-dlja-sotspartii-nihto.htm
суспільство, 5 грудня 2016

Суд підтвердив: пан Устенко для Соцпартії – ніхто

Прес-служба Соціалістичної партії України



Вищий адміністративний суд України відхилив незаконні посягання П.І.Устенка діяти від імені СПУ


29 листопада 2016 року у м. Києві відбулося засідання Вищого адміністративного суду України, який розглянув касаційну скаргу Полтавської обласної організації СПУ на ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 29.02.2016р.


У своєму виступі на засіданні суду перший секретар Полтавського обкому СПУ Степан Бульба пояснив суть касаційної скарги і позивні вимоги, зазначивши, що 21 червня 2014 року згідно з рішенням Політради СПУ від 23.05.2014 р., до речі, очолюваної на той час Лідером СПУ Устенком П. І., відбувся позачерговий ХХ з’їзд Соціалістичної партії України.


З`їзд ухвалив надзвичайно важливі для партії рішення. Зокрема, розглянувши питання про звіт Лідера СПУ Устенка П. І., з’їзд оцінив його роботу незадовільною і висловив йому недовіру. Окрім того, з’їзд прийняв зміни до Статуту та обрав нові керівні органи СПУ, про що в установленому порядку було повідомлено до Державної реєстраційної служби Міністерства юстиції України (Укрдержреєстр).


Однак Державна реєстраційна служба України безпідставно відмовилася реєструвати рішення ХХ з`їзду Соціалістичної партії України, у зв’язку з чим СПУ вимушена була звернутися до Окружного адміністративного суду м. Києва.


22 січня 2015 року, розглянувши позовну заяву СПУ,Окружний адміністративний суд м. Києва постановив:


- визнати протиправним та скасувати наказ Укрдержреєстру № 467 від 25.09.2014 р. «Про відмову у взятті до відома інформації про зміни до Статуту та у складі керівних органів Соціалістичної партії України»;

- зобов’язати Державну реєстраційну службу України взяти до відома інформацію про зміни до Статуту та у складі керівних органів Соціалістичної партії України, що прийняті на ХХ позачерговому з`їзді СПУ 21.06.2014 р.


У відповідь Міністерство юстиції звернулось до Київського апеляційного адміністративного суду з заявою про перегляд постанови Окружного адміністративного суду м. Києва, хоч законних підстав для відміни юридично обґрунтованої, абсолютно переконливої постанови суду першої інстанції не існувало.


Аж тут до Київського апеляційного адміністративного суду надійшла заява Устенка П. І. про начебто відмову СПУ від адміністративного позову до Мін’юсту України. Не маючи прав і повноважень діяти від імені СПУ у зв’язку зі звільненням з посади Лідера СПУ, крім того, будучи на той момент уже виключеним із членів партії, Устенко, скориставшись нереєстрацією рішень ХХ з’їзду СПУ, домігся незаконного закриття провадження у справі за позовом СПУ до Мін’юсту.


Результатом цієї підлої оборудки стало блокування участі Соціалістичної партії України в парламентських виборах 2014 року та місцевих виборах 2015 року, чим були грубо порушені конституційні права десятків тисяч членів СПУ, мільйонів громадян України – прихильників ідеї демократичного соціалізму, зокрема їхніх прав і свобод на задоволення політичних інтересів, права вільно обирати й бути обраними до органів державної влади та місцевого самоврядування.


29 листопада 2016 року, розглянувши касаційну скаргу Полтавської обласної організації СПУ, колегія Вищого адміністративного суду України повністю задовольнила позовні вимоги та скасувала ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 29.02.2016 р. про закриття провадження у справі за позовом СПУ до Мін’юсту України як незаконну, таку, що порушує права членів Соціалістичної партії України.


Тим самим поновлено чинність постанови Окружного адміністративного суду м. Києва від 22.01.2015 р. про визнання протиправними дій Державної реєстраційної служби України і зобов’язання Укрдержреєстру взяти до відома інформацію про зміни Статуту та у складі керівних органів Соцпартії України, прийнятих на ХХ з’їзді СПУ.


Інакше кажучи, суд повністю підтвердив легітимність ХХ з’їзду СПУ.


Отже, ще раз наголошуємо – на сьогодні Устенко П. І. не має жодних прав і повноважень діяти від імені СПУ.


Натомість своїми нинішніми вчинками пан Устенко вкотре засвідчує готовність до будь-якої підступності та беззаконня заради власних шкурних інтересів. Таким, з дозволу сказати, «діячам» не повинно бути місця в українській політиці, яка і без того засмічена політичними пристосуванцями і пройдисвітами.



1833Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: