Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 2 листопада 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/11/02/rjatuvalniki-proveli-seminar-dlja-goliv-kvartalnih-komitetiv-schodo-pravil-pozhezhnoi-bezpeki.htm
суспільство, 2 листопада 2016

Рятувальники провели семінар для голів квартальних комітетів щодо правил пожежної безпеки

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


       

2 листопада працівники У ДСНС в області провели семінарське заняття для голів квартальних комітетів Подільської районної у місті Кропивницькому ради, на якому одним із головних питань було дотримання громадянами правил пожежної безпеки у зимовий період. 


Фахівці пожежно-рятувальної служби акцентували увагу присутніх на причинах, через які найчастіше стаються пожежі у приватних будинках мешканців обласного центру: несправна або перевантажена електромережа, користування несправними або саморобними побутовими електроприладами, несправності систем індивідуального опалення, порушення правил експлуатації печей, груб, електричних камінів, необережність під час паління або паління в ліжку. 


Фахівець навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Микола Стець нагадав головам квартальних комітетів основні правила пожежної безпеки у період опалювального сезону, розповів, як користуватись вогнегасниками та як поводитись, якщо опинились в осередку пожежі.

 

Усі, хто користується пічним опаленням повинні знати: непочищені від сажі димоходи, наявність тріщин, а також нехтування вимогами пожежної безпеки – прямий шлях до пожежі. Варто бути уважними і тим, хто має газове опалення: використовувати лише прилади заводського виробництва, а у разі їх несправності звертатися за допомогою до фахівців відповідного профілю. 


Рятувальники наголосили: якщо ж все-таки пожежа трапилась, негайно телефонуйте за номером «101», не ризикуйте своїм життям і здоров’ям!

     

На останок рятувальники роздали усім присутнім застережні листівки, у яких йдеться   про пожежну безпеку у зимовий період. 


 



1916Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: